Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Faur Sabina Cristiana

Faur Sabina Cristiana
Administrator
Faur Sabina Cristiana
Faur Sabina Cristiana
Adresa: Str. Timocului nr 7 ap 4, Timișoara – România
Tel: +4072 995 2781
e-mail: cristianacris_theme@yahoo.ro

Medieval Architecture: England:Wells Cathedral:Stairs to Chapter House

„Tinuta din colectia „Gothic”, colaj textil si materiale neconventionale,acrilic pe material, 180×90 m”

Prezentare Demers Artistic

PARALELA 45 , SUPLIMENT DE CULTURA AL ZIARULUI “RENASTEREA BANATEANA” NR 6460 – 5 APRILIE 2011
“Galeria “Helios” a gazduit, de curand, a doua personala a tinerei creatoare Cristiana Sabina Faur, prilej inedit,pentru publicul vizitator, de a patrunde in universul incitant al creatiei vestimentare. Expozitia a reunit piese apartinand mai multor colectii sau proiecte independente: “Gothic” (2008), “Anne Boleyn” (2010), “Nautilus” (2005) si altele. Pentru a evita riscul eterogenitatii, creatoarea a ales, ca tema de generic, conceptual de “puzzle”, dar riscul a fost oricum atenuat prin modul de aranjare a exponatelor, unitatea stilistica a acestora si, indeosebi, amprenta inconfundabila a unei personalitati deja mature, care stie sa incheie , astfel si acum, un process de “ardere a etapelor”. Departe de lumea frivola a modei si de mondenitatiile asociate, Cristiana Sabina Faur imagineaza tunici, corsete, topuri, gulere si accesorii potrivite, mai degraba, cu scena decat cu podiumul sau cu o defilare de manechine. Beneficiind de o modalitate originala de panotare, tinutele si-au evidentiat natura duala, de obiecte vestimentare si, totodata, artistice si au raspuns astfel asteptarilor estetice firesti. De altfel, vernisajul a fost onorat de prezenta unor personalitati marcante din elita artistica timisoreana. Dupa un scurt periplu in istoria costumului, realizat cu umor de Ioan Szekernyes, presedintele UAP-Filiala Timisoara, prof.univ. dr. Elena Minodora Tulcan a evidentiat performantele tehnice, spiritul novator si, in special, sensul profund al formei in creatia fostei sale studente, care a reusit sa atinga standardele inalte ale unui act de comunicare si ale cunoasterii de sine. Remarcand frumusetea “vesmintelor domnesti”, prof.univ.dr. Carol David a apreciat capacitatea Cristianei Sabina Faur de a crea organic, puternic structurat, in contrast cu “entropia lumii actuale” si a identificat in spiritul gothic al catorva piese un semn necesar de gravitate si de asumare a tragicului. Luand cuvantul, in final, creatoarea a tinut sa sublinieze importanta estetica a accesorilor, in relatia cu tinuta, si si-a definit evolutia din ultimii ani ca pe o continua explorare a creativitatii. Absolventa a Facultatii de Arte si Design din cadrul Universitatii de Vest Timisoara si membra UAP, Cristiana Sabina Faur se afla la a 12-a prezentare in fata publicului si a doua expozitie personala.”
Carmen Odangiu
Supliment coordonat de Laurentiu Nistorescu

website link: cristianastheme.blogspot.com

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.