Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Fazekas Tiberiu

Administrator
FAZEKAS_TIBERIU
Fazekas Tiberiu
Adresa: Bd. Corvin nr. 13/51 Hunedoara – România
Tel:
e-mail: fazakas.tibor@gmail.com
Fosile - Fossils - tempera-hârtie - tempera-paper - 61 x 48 cm.
Fosile – tempera-hârtie – 61 x 48 cm.
Prezentare Demers Artistic

Fazakas este un cinetician, un savant al arhitecturilor vizuale, imprimate cu incredibilă migală şi sfidare (pragmatică) a simetriilor, fără a ofensa matematica spaţiului; dimpotrivă!
Compoziţia are severitate şi mister, deopotrivă, ceea ce dă privitorului o stupefacţie paradoxală, o uluire, uneori o agresivitate care, cred, vin din ardoarea artistului de a reface genezic o lume în care spiritul este prizioner al formelor: însă artistul respinge iluzia staticului, deoarece ştie la modul superior, prin revelaţie, că în cosmos totul este este DEVENIRE-…
Structurile acestui ingenios, terifiant creator, au ceva din hermeneutica cristalelor, dacă pot folosi o metaforă …
Cristalele diafanului, translucidului, răsar miraculos de sub mâna lui, ca de sub un laser viu.
O uriaşă forţă prodigioasă, aparent incompatibilă cu spiritul său laborios, încrâncenat, mi-a sugerat … bănuiala că Tiberiu Fazakas, de bună seamă, are undeva un fel de cabină spaţială, total antifonică, iluminată insuportabil pentru ochii obişnuiţi, unde el, transfigurat ca un fabulos orfevru, dirijează orbital universul în nenumărate dimensiuni paralele … Seriile bogate de lucrări, alternând, prin ani, tonuri, simetrii şi jocuri caleidoscopice, pot îmbogăţii colecţiile de anvergură, muzee sau spaţii ultramoderne …
Vrăjitorul optician al desenului acesta, parcă reia în culorile curcubeului de vară, orga de lumini misterioase a unui vizionar captivat de lucrul său până la paroxism …
Eugen Evu

website link www.opart.ro

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.