Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Furnea Maria

Furnea Maria
Administrator
Furnea Maria
Adresa: Strada Simion Balint nr. 9, Arad – România
Tel: +40728.105.008

Dincolo de timp

Prezentare Demers Artistic
Cântec închinat omului, pe melodii de griuri.

Dacă până acum Maria Furnea ne-a obișnuit cu teme variate, însumând peisaje, naturi statice, compoziții, toate ambalate frumos într-o transparentă atmosferă mistică, uneori dând tribut metafizicului, ba chiar și surrealismului, lucrări care te-ndeamnă la o visare cu ochii deschiși, în marea lor majoritate sprijinite de un desen bine realizat, în care culoarea bine dirijată umplea plăcut și convingător spațiile, la lucrările de față observăm ca și la mulți artiști vizuali post-moderni o revenire la figura umană, un fel de recuperare a imaginii figurative, o imagine figurativă trecută prin expresia artei.
Folosește cu brio tehnica mixtă, un fel de fotopictură condimentată cu elemente colate. Plecând de la portrete printate, aduse într-o gamă cromatică adecvată scopului propus, atribuindui-se figurii de bază noi valențe, prin suprapuneri grafice si cromatice, dirijeaza mentalul contemplatorului spre noi modalități de citire a mesajului propus în tablou. De remarcat în majoritatea lucrărilor finețea griurilor de o sensibila muzicalitate, subtil armonizate. În multe lucrări, figura umană învăluită în mistice griuri colorate, este supusă unor jocuri cromatice în care domină ocrurile, brunurile, etc. care au menire de a ne desconspira frământările misterioase ale personajelor, păstrțnd însă nealterat echilibrul cromatic.
Avem de a face cu sensibilități cromatice bine acordate, cu profunzimea discursului artistico plastic . Sunt lucrări profunde în care erupțiile cromatice sunt rodul magmei frământate de sufletul uman. Sunt portrete în viață, marcând un drum ascendent pentru noi provocări artistice.

Kett Groza Ioan

website link: www.facebook.com/maria.furnea

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.