Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 22, 2020

Scroll to top

Top

Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2016

Gala Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România 2016
Administrator
COMUNICAT DE PRESĂ

Premiile Uniunii Artiștilor Plastici din România 2016
Uniunea Artiștilor Plastici din România și-a desemnat cei mai buni artiști pentru anul 2016, în cadrul Galei Premiilor UAP din România, care a avut loc la Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea, joi 23 noiembrie 2017 și a fost transmisă în direct pe posturile de televiziune TVR 3 și TVR CRAIOVA.

În deschiderea galei, Petru Lucaci, președinte UAP din România a transmis un mesaj video, urmat de discursul domnului Gheorghe Dican, vicepreședinte UAP care i-a felicitat pe câștigători și a apreciat eforturile tuturor celor implicați în desfășurarea evenimentului. Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii și Identității Naționale a înmânat diploma pentru Marele Premiu. La Gala Premiilor UAP din România au participat membrii Consiliului Director al Uniunii Artiștilor Plastici din România, alături de numeroase alte personalități ale vieții publice și culturale, printre care Ministrul Culturii și Identității Naționale Dl. Lucian Romașcanu, directorul Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, Horia Roman Patapievici, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Mircia Gutău – Primarul Râmnicu Vâlcea.

Câștigătorii Premiilor UAP din România 2016 sunt:
Marele Premiu – Vladimir Șetran, Premiul de Excelență – Vladimir Zamfirescu, Premiul pentru Pictură – Cătălin Bălescu, Premiul pentru Sculptură -Mircea Roman și Marian Zidaru, Premiul pentru Grafică – Atena Elena Simionescu, Premiul pentru Arte Decorative – Marijana Bițulescu și Elena Minodora Tulcan, Premiul pentru Tineret – Zuzu Caratănase și Cătălin Bădărău, Premiul pentru Multimedia – Alexandru Antik, Premiul pentru Critică – Adrian Guță și Constantin Prut, Premiul pentru Curatoriat – Corina Gabriela Duma și Anca Boeriu, Premiul pentru Scenografie – Alina Herescu, Premiul pentru Artă în Spațiul Public – Mihai Zgondoiu și Bogdan Rața, Premiul Juriului – Leon Vreme și Mircia Dumitrescu, Premiul Revistei Arta – Liviu Stoicoviciu, Premiul Special al Consiliului Director al UAP – Dumitru Șerban, Premiul Special pentru Diaspora – Cristian Paraschiv (Franța) și Radu Dragomirescu (Italia), Premiul “Ion Atanasiu Delamare” acordat de Ritul Scoțian Antic și Acceptat din România – Constantin Rusu.

Uniunea Artiștilor Plastici din România a acordat și Titlul de “Prieteni ai Artelor” mai multor personalități publice, ca semn de recunoaștere pentru sprijinul acordat artiștilor vizuali. Astfel, la ediția din a acest an a Premiilor UAP, “Prieteni ai Artelor” sunt : TVR Craiova, Cătălin Cherecheș, Nicolae Sofianu și “Tudor Art”.

http://www.nationaltv.ro/stiri/gala-premiilor-uniunii-artistilor-plastici-la-ramnicu-valcea