Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Găvenea Ștefan

Administrator
Stefan Găvenea
Găvenea Ștefan
Adresa: Str. Foișorului, nr. 145a, București – România
Tel:
e-mail: stefangavenea@yahoo.co.uk

web: ,

OAMENI ŞI CASE ÎN DELTA DUNĂRII, pictură pe sticlă, 40 cm x 35 cm - PEOPLE AND HOMES IN THE DANUBE DELTA, painting on glass, 40 cm x 35 cm

OAMENI-ŞI-CASE-ÎN-DELTA-DUNĂRII-pictură-pe-sticlă-40-cm-x-35-cm.

Prezentare Demers Artistic

În imaginile sale spaţiile realităţii se confruntă cu cele ale amintirii şi imaginaţiei. Delta Dunării înseamnă pentru Ştefan Găvenea nu numai locul său de drept prin naştere, dar şi realitatea spaţiului primordial, misterul genezei şi gravitatea cotidianului.
Oamenii se contopesc cu flora şi fauna, casele dispar cuminţi în vegetaţia abundentă. Misterul pluteşte peste aşezări şi ape, păsări mari se rotesc deasupra luciilor de apă evocând zborul îngerilor.
Imaginile trimit la miturile esenţiale ale genezei perpetue, ale întoarcerii eterne, ale locului sacru, ale răului veşnic la pândă, la legendele şi basmele ştiute sau la altele pe care artistul le creează prin lucrările lui încărcate de simboluri.
O lume misterioasă, fluidă, cu ritualuri, tradiţii şi superstiţii având câteva repere devenite simboluri recurente: cârciuma ca loc de întâlnire şi comunicare – , biserica – locul în care se celebrează momentele esenţiale ale existenţei –, peştele – hrana, sursa de trai –, casa, familia – locul in care ne întoarcem mereu – .
Indiferent de tehnica abordată – grafică, gravura sau pictura pe sticlă – artistul uzează de o uimitoare transcedere de la cert la posibil la fantastic.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.