Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 18, 2017

Scroll to top

Top

Găvenea Ștefan

Administrator
Stefan Găvenea
Găvenea Ștefan
Adresa: Str. Foișorului, nr. 145a, București – România
Tel:
e-mail: stefangavenea@yahoo.co.uk

web: ,

OAMENI ŞI CASE ÎN DELTA DUNĂRII, pictură pe sticlă, 40 cm x 35 cm - PEOPLE AND HOMES IN THE DANUBE DELTA, painting on glass, 40 cm x 35 cm

OAMENI-ŞI-CASE-ÎN-DELTA-DUNĂRII-pictură-pe-sticlă-40-cm-x-35-cm.

Prezentare Demers Artistic

În imaginile sale spaţiile realităţii se confruntă cu cele ale amintirii şi imaginaţiei. Delta Dunării înseamnă pentru Ştefan Găvenea nu numai locul său de drept prin naştere, dar şi realitatea spaţiului primordial, misterul genezei şi gravitatea cotidianului.
Oamenii se contopesc cu flora şi fauna, casele dispar cuminţi în vegetaţia abundentă. Misterul pluteşte peste aşezări şi ape, păsări mari se rotesc deasupra luciilor de apă evocând zborul îngerilor.
Imaginile trimit la miturile esenţiale ale genezei perpetue, ale întoarcerii eterne, ale locului sacru, ale răului veşnic la pândă, la legendele şi basmele ştiute sau la altele pe care artistul le creează prin lucrările lui încărcate de simboluri.
O lume misterioasă, fluidă, cu ritualuri, tradiţii şi superstiţii având câteva repere devenite simboluri recurente: cârciuma ca loc de întâlnire şi comunicare – , biserica – locul în care se celebrează momentele esenţiale ale existenţei –, peştele – hrana, sursa de trai –, casa, familia – locul in care ne întoarcem mereu – .
Indiferent de tehnica abordată – grafică, gravura sau pictura pe sticlă – artistul uzează de o uimitoare transcedere de la cert la posibil la fantastic.

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.