Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Ghilduș Alexandru

Administrator
Alexandru Ghildus
Ghilduș Alexandru
Adresa: Str. Caragea Voda, nr. 27, Bucureşti – România
Tel: +40744 500 098, +40213 113 384
e-mail: gds@itcnet.ro

Coloana Solara 400 pixeli

Coloana-Solara

Prezentare Demers Artistic

“Proba esentiala de inteligenta pe care o face artistul in acest moment, in momentul sculpturii in sticla, sta in fuga lui de exterioritate si de determinarea materialului insusi de a se manifesta multidimensional. Brancusiana in esenta, adica nondiscursiva, nongravitationala si transparenta dincolo de transluciditatea sticlei – si aici ar mai fi inca foarte multe de spus – sculptura lui Alexandru Ghildus este una complet atipica. In mod cert sculptura, nu atat pentru ca lucrarile sunt produse de catre autorul insusi ca atare, ci pentru ca, spre deosebire de obiectul decorativ, fie el si de mari dimensiuni, care atrage priivirea spre sine insusi, obiectul lui Ghildus pune spatiul in rezonanta si il modeleaza intr-o forma specifica. Insa aceasta structura tridimensionala se comporta imprevizibil si populeaza spatiul, asa cum face un obiect clasic de sculptura, dar nu reflecta lumina spre exterior, asa cum o fac volumele polisate si nici n-o oboseste asa cum o absoarbe, o interiorizeaza si, mai apoi, o retransmite du pa ce ea a suferit un anumit proces de prelucrare. In al doilea rand, si acest lucru este cel mai important, sculptura lui Ghildus sfideaza legile fizicii insesi, asa cum sculptura clasica le-a acreditat in mii de ani, si in afara celor trei dimensiuni cunoscute – inaltimea, lugimea si adancimea – ea mai experimenteaza inca una, si anume profunzimea, care nu este o coordonata a spatiului exterior, ci una a interioritatii substantei. Artistul isi cunoaste perfect materialul, ii stie spiritul si comportamentul, iar accentual pus pe dimensiunea launtrica a formelor, pe o anume dimensiune mistica a acestora, nu este o intamplare sau un simplu citat al naturii substantei, ci o componenta voluntara a creatiei, asumata pe deplin si pregatita indelung”.

Pavel Susara, critic si istoric de arta.
“Dictionar plastic-Maretia artelor decorative”, Romania Literara,nr. 15/2003, pag.25.

website link: www.alexandrughildus.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.