Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 18, 2017

Scroll to top

Top

GOLD @ Gallery

GOLD @ Gallery
Administrator

Sâmbătă, 1 aprilie, vă așteptăm la expoziția aniversară GOLD. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a doi ani de la deschiderea spațiului cultural Gallery, precum și pentru sărbătorirea a doi ani de activitate a Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane. Vernisajul va avea loc în spațiul cultural Gallery (Str. Leonida, Nr. 9-11), începand cu ora 19:00.

GOLD urmează firesc celor două mari evenimente: RED, la debutul activității și ULTRAMARIN, la un an de activitate, fiind o expoziție colectivă de fotografie, pictură, grafică și sculptură, care adună artiști naționali și internaționali într-un eveniment unic, dedicat exclusiv artei vizuale contemporane.

Auriul, culoarea asociată perfecțiunii, puterii și împlinirii, este tema centrală a demersului artistic al celor ce vor expune în cadrul expoziției GOLD.

„Îmi este tot mai clar că rostul însuși al artei vizuale, al tablourilor, al sculpturii și al fotografiei e lăsarea lor în urmă, nu ca pe lucruri inutile, dar ca pe niște centre esențiale ale vieții, ca pe niște reziduuri ale unui campion al vieții care, el singur, contează: el singur dă măsura vieții însăși și prestigiul unui bilanț final. Tabloul, sculptura sau fotografia de artă ca urmă – iată igiena uitării. Lași urme: greață, copii, drame, amintiri, lehamite, copaci, cărți, instalații, sculpturi, fotografii, tablouri. Dar a pune artefactul de artă ca scop și conținut de viață e tot atât de inutil cu a lua drept țel oricare din performanțele oricărui campion. Oricărei medalii de aur. Când nu-ți resimți creațiile vizuale drept reziduuri ale unui prânz copios al existenței, când le idolatrizezi (și te idolatrizezi pe tine în ele), ele devin, pe nesimțite, tablouri-valoare, fotografii-epocă de aur, instalații vizuale-inimă de aur, sculpturi-ornament, instalație-carieră, sau biete artefacte-salahorie, morminte ale unei hărnicii inerțiale, în care sufletele se îngroapă într-o vinovată uitare de sine când ți-e sete de aur. Artistul nu e decât hipertrofia unei urme, dilatarea nelegitimă a unui campion. A trăi pentru a crea arta e totuna cu a trăi halucinat de propria ta greutate în aur. E fatal să lași o umbră gălbuie, când stai în soare. Dar decisiv, esențial, obligatoriu este faptul de a sta în soare, de a te mișca eliberat de propria valoare, sătul de aur cum e sătul de sânge un țânțar ghiftuit. Expoziția noastră asta și urmărește să găsească campioni dincolo de aur. Campioni printre artisti, dar mai ales campioni printre privitori.
Veniți să luați GOLD, pentru a scăpa de AUR. De medalia de AUR.”
– Daniel Sur –

Evenimentul va fi deschis de către criticul de artă Pavel Șușară și se va încheia cu o petrecere aniversară dedicată reușitelor celor doi ani de activitate ai spațiului cultural Gallery și ANAV.

In cei doi ani de activitate ANAV a promovat si a expus peste 500 de artisti nationali si internationali, a sustinut peste 250 de evenimente culturale, a organizat peste 60 de intalniri cu oameni de cultura in cadrul proiectului “Galeria Intalnirilor”, a colaborat cu Ambasada Franţei, Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, delegaţia Wallonia-Bruxelles la Bucureşti, Ambasada Mexicului, Muzeul Ţăranului Român, Institutul Francez, Asociația Artiștilor Plastici Chinezi din Regiunea Yinchuan, Institutul Confucius, DFEVA, Universitatea Națională de Arte, Noaptea Albă a Galeriilor, Art Safari, ARCUB, MOYA – Viena, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu, Co-organizator in cadrul Bucharest Photo Week si a festivalului stradal de arta vizuala Kulturama, a susţinut proiecte de integrare socială prin artă în colaborare cu organizaţii nonguvernamentale.

Artiștii care expun în cadrul acestui eveniment sunt artiștii plastici: Ștefan Neacșu, Vasile Pop Negreșteanu, Cuzina, Bogdan Severin Hojbota, Vasile Tolan, Dalina Bădescu, Aurel Tar, Rareș Lupu, Teli Iacșa, Lucian Muntean, Dorothea Fleiss, Marius Burhan, Maxim Dumitraș, Emilia Persu, George Mihai Vasilescu, Ionuț Barbu, Mirela Trăistaru, precum și fotografii artiști: Cristian Crisbășan, Vlad Eftenie, Dragoș Cristescu, Cornel Lazia, Pierre Crie (Franța), Maria Butnaru, Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Sorin Bejenaru.

Curatorii acestui eveniment sunt : Mirela Traistaru si Daniel Sur.

DRESS CODE: Vă provocăm să fiți artiști pentru o seară purtând ceva AURIU!

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.