Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 17, 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Grafică și Desen @ Simeza

Grafică și Desen @ Simeza
Administrator
Asociația Liga Albanezilor din România și Uniunea Artiștilor Plastici din România organizează între 17-31 ianuarie 2018 expoziția de grafică și desene a artiștilor plastici Gentian Zeka (Albania), Aurel Acasandrei și Nicolae Ionescu (Romania)
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 17 ianuarie, la ora 18.00, la Galeria Simeza, Bulevardul Gheorghe Magheru 20, București.
Relevanța culturală a acestei expoziții constă, mai ales, în formula de expunere a lucrărilor: artistul albanez Gentian Zeka creează o relație de asociere între imaginile lucrărilor sale cu imaginile lucrărilor artiștilor români, prin limbajul și discursul lor plastic specific, oferindu-se un dialog artistic.
Expoziția cuprinde 52 de lucrări, 25 de lucrări de grafică de Gentian Zeka și câte 13 lucrări ale artiștilor români, Aurel Acasandrei și Nicolae Ionescu.
Cei trei pictori sunt voci însemnate în arta contemporană, relevându-se prin perspectiva inedită de abordare artistică, prin limbajul propriu, coerență și unitate.
„Aurel Acasandrei, cel ce obținea diploma de pictor în 1964, s-a dovedit, încă de la începuturile carierei sale, un artist cu vocația migrării de la realism spre o interpretare abstractă a imaginii. Cu timpul, epurarea detaliilor a dus la o exprimare concisă, expresivă şi, atunci când tema o cere, cu un humor sănătos.
În desen câteva linii pot defini o lume, datorită siguranței cu care penița sau creionul evoluează pe hârtie, rod al unei notabile forțe de stilizare. Câteva accente de culoare fac mai ușoară şi mai plăcută lectura acestor desene, ele însele sinteza a unei îndelungi şi roditoare experiențe.“
Radu Ionescu
„Nicolae Ionescu, străin vocației pentru spectacol, a căutat întotdeauna să descifreze tainele structurii modelului său. Poate tocmai din această dorință modelele sale au fost întotdeauna o piatră spălată de ape, o plantă sau un trunchi de copac.
Aparent modeste, aceste modele, prin acuitatea observației, prin siguranța mâinii şi armonia cromatică de o remarcabilă transparență şi strălucire, deveneau, din pretexte de analiză, subiecte de tablou.“
Radu Ionescu
”Gentian Zeka încearcă să evite realul sub febra imaginației și sub fascinația necunoscutului.
El suprapune obiecte, le separă, le fragmentează, le mărește sau le micșorează în funcție de mișcarea și căutarea neobosită a sufletului său. Întotdeauna știe să conferă un caracter intim, muzical și prețios al formelor și detaliilor.”
Luan Topciu

Submit a Comment

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.