Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 22, 2017

Scroll to top

Top

Ilinca Cristina

Ilinca Cristina
Administrator
Adresa: București, Romania
Tel: (+4)077222 7228
Blue (Dancing) Moon

Blue (Dancing) Moon

Prezentare Demers Artistic

Filozofia artistei

“Viața este unul dintre cele mai mari miracole ale acestui univers. Apariția vieții pe Pământ este, probabil, cea mai norocoasă – și mai enigmatică – întâmplare care s-a petrecut pe planeta aceasta, ca un moment special și probabil limitat în timp în infinita desfășurare a cosmosului. Pentru noi, ființe supuse condiției de efemeritate și conștiente de aceasta, curgerea inexorabilă a vieții către final are un dramatism aparte, dat de posibilitatea contemplării și imposibilitatea sustragerii de la curgerea noastră finită către infinitul cel mare. Filosofia, religia și arta sunt căi prin care oamenii au încercat dintotdeauna să înțeleagă, să accepte și, eventual, să lase o trecătoare urmă a lor în impasibila desfășurare a Vieții.
Menirea mea ca artistă este să oglindesc, pe cât posibil, crâmpeie din fascinanta diversitate a vieții, încercând să surprind totodată ceva din insesizabila ei mișcare. Sticla este un material potrivit pentru aceasta, pentru că, la fel ca viața, poate lua o infinitate de forme, este fragilă, delicată și incredibil de puternică ” .
Viața pe pământ are o extraordinară diversitate; orice încercare de a o descrie, fie și prin intermediul artei, este de la început sever limitată. Dacă luăm în considerație doar un singur aspect al ei, cum ar fi uimitorul proces al nașterii, deja avem de a face cu un miracol care se desfășoară pe multiple niveluri, în fiecare înflorind din nou și din nou minunea. Apariția vieții dintr-un sâmbure de aproape nimic care devine treptat un organism complicat, incredibilele transformări și formele adeseori indefinite care transgresează speciile sunt toate părți ale aceluiași fascinant mister. Deși puterea omenească nu se poate compara cu măreția naturii, partea mea artistică îndrăznește să reinterpreteze prin prisma inteligenței și sensibilității umane miracolele care modelează viața pe pământ.
În lucrările mele încerc să surprind un crâmpei din inefabila pulsație a vieții și din incredibila ei diversitate. (Cristina Ilinca).

website link: web: http://cristinailinca.ro, https://www.facebook.com/Cristina_Ilinca_glassartist

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.