Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 22, 2017

Scroll to top

Top

„In memoriam Marian Maria Magath”

Administrator
Prilejuită de împlinirea a doi ani de la trecerea sa în nefiinţă, expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” este o retrospectivă a operei sale ce cuprinde lucrări de pictură şi grafică din anii studenţiei şi până în 2013.
Reunind peste 50 de pânze şi 40 de desene aflate în patrimoniul familiei şi în colecţii particulare, expoziţia readuce personalitatea sa artistică în atenţia publicului bucureştean, oferind imaginea etapelor parcurse de pictor în sensul desăvârşirii sale profesionale.
Picturile sale pot fi cu siguranţă catalogate drept abstractizări lirice, delicateţea unor tuşe în contrapondere cu zone dinamice, nervoase chiar, adăugând infuzii „poetice” pânzelor (Magath imprimă o calitate muzicală a emoţiei, a stării spirituale).
Nici atunci când a desenat Magath nu s-a îndepărtat de pictură, dar ultimele creaţii ale sale dezvăluie un creator „pictural”, preocupat de masa de culoare şi nu de linie.
Expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” prezintă „eu-l” său în momente diferite ale parcursului artistic, cu accent pe ultima perioadă a creaţiei sale în care picturile sunt caracterizate de emoţii puternice şi, poate, de un anume simţ al tragicului ce a venit mult prea devreme.
Diana Savu
Afis Magath 70x50cm

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză