Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 27, 2017

Scroll to top

Top

„In memoriam Marian Maria Magath”

Administrator
Prilejuită de împlinirea a doi ani de la trecerea sa în nefiinţă, expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” este o retrospectivă a operei sale ce cuprinde lucrări de pictură şi grafică din anii studenţiei şi până în 2013.
Reunind peste 50 de pânze şi 40 de desene aflate în patrimoniul familiei şi în colecţii particulare, expoziţia readuce personalitatea sa artistică în atenţia publicului bucureştean, oferind imaginea etapelor parcurse de pictor în sensul desăvârşirii sale profesionale.
Picturile sale pot fi cu siguranţă catalogate drept abstractizări lirice, delicateţea unor tuşe în contrapondere cu zone dinamice, nervoase chiar, adăugând infuzii „poetice” pânzelor (Magath imprimă o calitate muzicală a emoţiei, a stării spirituale).
Nici atunci când a desenat Magath nu s-a îndepărtat de pictură, dar ultimele creaţii ale sale dezvăluie un creator „pictural”, preocupat de masa de culoare şi nu de linie.
Expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” prezintă „eu-l” său în momente diferite ale parcursului artistic, cu accent pe ultima perioadă a creaţiei sale în care picturile sunt caracterizate de emoţii puternice şi, poate, de un anume simţ al tragicului ce a venit mult prea devreme.
Diana Savu
Afis Magath 70x50cm

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.