Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 4, 2020

Scroll to top

Top

„In memoriam Marian Maria Magath”

Administrator
Prilejuită de împlinirea a doi ani de la trecerea sa în nefiinţă, expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” este o retrospectivă a operei sale ce cuprinde lucrări de pictură şi grafică din anii studenţiei şi până în 2013.
Reunind peste 50 de pânze şi 40 de desene aflate în patrimoniul familiei şi în colecţii particulare, expoziţia readuce personalitatea sa artistică în atenţia publicului bucureştean, oferind imaginea etapelor parcurse de pictor în sensul desăvârşirii sale profesionale.
Picturile sale pot fi cu siguranţă catalogate drept abstractizări lirice, delicateţea unor tuşe în contrapondere cu zone dinamice, nervoase chiar, adăugând infuzii „poetice” pânzelor (Magath imprimă o calitate muzicală a emoţiei, a stării spirituale).
Nici atunci când a desenat Magath nu s-a îndepărtat de pictură, dar ultimele creaţii ale sale dezvăluie un creator „pictural”, preocupat de masa de culoare şi nu de linie.
Expoziţia „In memoriam Marian Maria Magath” prezintă „eu-l” său în momente diferite ale parcursului artistic, cu accent pe ultima perioadă a creaţiei sale în care picturile sunt caracterizate de emoţii puternice şi, poate, de un anume simţ al tragicului ce a venit mult prea devreme.
Diana Savu
Afis Magath 70x50cm