Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 10, 2019

Scroll to top

Top

Interferențe @ Biblioteca Academiei Române

Interferențe @ Biblioteca Academiei Române
Administrator
Artistul vizual Marius CRISTEA vernisează marţi, 6 februarie 2018, orele 18, expoziţia personală la Biblioteca Academiei Române. Evenimentul va avea loc în sala „Theodor Pallady“.
Expoziţia va fi prezentată de curatorul Mihai PLĂMĂDEALĂ.
Artistul vizual, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Pitești (este absolvent al Universității de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pedagogia Artei). Marius CRISTEA este cunoscut în lumea artei, în care activează ca artist, de peste 20 de ani. Prezent cu lucrări în muzee din țară dar și în revistele: Secolul XXI, Cafeneaua Literară și Contrapunct.

„Marius Cristea este un artist al proiectelor, dacă admitem existenţa unei asemenea categorii stilistice. Modul de a lucra deopotrivă cu părţile şi cu întregul este principalul său atribut identitar. Latura materială se împleteşte în mod fericit cu cea conceptuală. Altfel spus, fiecare artefact, fie el pictură, desen sau obiect, câteodată toate acestea la un loc, are valoare estetică în sine, participând totodată la un adevăr mai cuprinzător decât cel al legilor de compoziţie internă, al căror rezultat este.
Cristea îşi concepe planurile expoziţiilor cu mult timp înainte de campaniile propriu-zise de lucru, sesiuni care sunt, de asemenea, bine aşezate în calendar. Este vorba despre timpul de graţie aflat în spatele proiectelor sale. Paşii morfologici sunt urmaţi fără căutarea scurtăturilor. Dimensiunea materială îşi joacă din plin atuurile. Suport, pigment, şasiu ori dimensiune fizică, toate aceste trec prin filtrul sine qua non al tipului de imagine cu care operează.”
Mihai PLĂMĂDEALĂ, curator

Cele cinsprezece lucrări, care alcătuiesc expoziţia de la Biblioteca Academiei Române, prezintă publicului un univers al colecțiilor: Semnul Vieții și Face to face.

Marius CRISTEA mulțumește Bibliotecii Academiei Române pentru sprijinul acordat în organizarea expoziţie în sala „Theodor Pallady“.