Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Interferențe @ Biblioteca Academiei Române

Interferențe @ Biblioteca Academiei Române
Administrator
Artistul vizual Marius CRISTEA vernisează marţi, 6 februarie 2018, orele 18, expoziţia personală la Biblioteca Academiei Române. Evenimentul va avea loc în sala „Theodor Pallady“.
Expoziţia va fi prezentată de curatorul Mihai PLĂMĂDEALĂ.
Artistul vizual, este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Pitești (este absolvent al Universității de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pedagogia Artei). Marius CRISTEA este cunoscut în lumea artei, în care activează ca artist, de peste 20 de ani. Prezent cu lucrări în muzee din țară dar și în revistele: Secolul XXI, Cafeneaua Literară și Contrapunct.

„Marius Cristea este un artist al proiectelor, dacă admitem existenţa unei asemenea categorii stilistice. Modul de a lucra deopotrivă cu părţile şi cu întregul este principalul său atribut identitar. Latura materială se împleteşte în mod fericit cu cea conceptuală. Altfel spus, fiecare artefact, fie el pictură, desen sau obiect, câteodată toate acestea la un loc, are valoare estetică în sine, participând totodată la un adevăr mai cuprinzător decât cel al legilor de compoziţie internă, al căror rezultat este.
Cristea îşi concepe planurile expoziţiilor cu mult timp înainte de campaniile propriu-zise de lucru, sesiuni care sunt, de asemenea, bine aşezate în calendar. Este vorba despre timpul de graţie aflat în spatele proiectelor sale. Paşii morfologici sunt urmaţi fără căutarea scurtăturilor. Dimensiunea materială îşi joacă din plin atuurile. Suport, pigment, şasiu ori dimensiune fizică, toate aceste trec prin filtrul sine qua non al tipului de imagine cu care operează.”
Mihai PLĂMĂDEALĂ, curator

Cele cinsprezece lucrări, care alcătuiesc expoziţia de la Biblioteca Academiei Române, prezintă publicului un univers al colecțiilor: Semnul Vieții și Face to face.

Marius CRISTEA mulțumește Bibliotecii Academiei Române pentru sprijinul acordat în organizarea expoziţie în sala „Theodor Pallady“.

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.