Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 20, 2017

Scroll to top

Top

Introducere in istoria designului de Dr. Luminița Batali

Introducere in istoria designului de Dr. Luminița Batali
Administrator
A apărut, cu sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și al ALLVIEW, ediția a II a a cărții ”Introducere in istoria designului” de Dr. Luminița Batali, membru U.A.P.
“Istoria designului universal din ultimele secole semnată de dr. Luminiţa Batali este prima lucrare de acest gen realizată în contextul culturii noastre. …Studiul pe care îl datorăm dr. Luminiţa Batali clarifică multe din drumurile şi finalităţile civilizaţiei moderne şi contemporane ”.
Constantin Prut
Volumul tratează principalele fenomene istorice, mişcări artistice şi personalităţi care au avut un impact decisiv asupra creaţiei de design în secolele XVIII, XIX si XX cu următorul cuprins: „Revoluţia industrială”, „Mişcarea Arts and Crafts”, „Art Nouveau”, „Charles Rennie Mackintosh”, „Secesiunea vieneză şi Atelierele vieneze”, „Peter Behrens şi Deutscher Werkbund”, „Constructivismul”, „De Stijl”, „Şcoala de la BAUHAUS”, „Automobile, streamlining, motociclete şi motorete”, „Materialele noi şi influenţa lor asupra designului secolului XX”, „Spaţiul francez”, „Designeri americani”, „Spaţiul scandinav”, „Design în Germania după 1950”, „Design italian”, „Britain Can Make It”.

Volumul este oferit gratuit (câte șase exemplare) școlilor de artă și arhitectură preuniversitare din România (detalii la info_ileana@yahoo.com) iar pentru cumpărare este disponibil în rețeaua Cărturești.

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.