Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Invitaţie de participare – expoziția de iarnă a AFAPRR a UAPR

Invitaţie de participare – expoziția de iarnă a AFAPRR a UAPR
Administrator

Vă invităm să participați, ca în fiecare iarnă, la o expoziție asemenea unei întalniri de familie, după sărbători, în cadrul căreia vom povesti prin imagini căutările noastre de atelier sau realizările din anul ce tocmai s-a sfârșit.
„Pictura este ca o poezie mută […]” – sperăm că vom demonstra împreună că prin linie și culoare poate fi spusă una dintre cele mai frumoase povești.

Organizată de Ziua Culturii Naționale, expoziția va încerca evoce contribuția noastră la cultura omenirii, de la monumentele culturii preistorice și antice și de la ctitoriile medievale care sunt considerate până astăzi capodopere ale artei europene, până la arta contemporană de factură/inspirație religioasă în formele ei cele mai diverse.

Artiștii expozanți pot participa cu lucrări de artă realizate în tehnici tradiționale sau moderne: icoană, pictură, grafică, sculptură, planșe pictura murală sau restaurare, etc.
Vor fi expuse și planșe de restaurare în scopul de a atrage atenția asupra importanței conservării patrimoniului artistic și a actului de restaurare. Chiar dacă restaurarea nu garantează veşnicia monumentelor de artă, intervenția restauratorului asigură continuitatea monumentului sau a bunului cultural, servind astfel atât cultura cât şi religia. Prin planșele expuse va fi amintit aportul adus de către membrii filialei noastre la conservarea/restaurarea unora dintre cele mai importante monumente din România.

DATA ŞI LOCUL DESFĂŞURĂRII
15 ianuarie – 26 februarie 2017 – Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30.
Salile arondate expoziției sunt Foiaerul H.H.Stahl și Sala H.H. Stahl.

CONDIŢII DE PARTICIPARE
Sunt invitaţi să participe artişti plastici profesionişti – membri titulari şi stagiari ai U.A.P din România şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte – alti artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale dar și cei aspiranți la a se înscrie la noi in breaslă.
Fiecare artist plastic poate participa cu max. 3 lucrări (prin lucrare înţelegînd şi ansamblu), realizate în tehnici tradiționale sau moderne: icoană, pictură, grafică, sculptură, planse proiecte, etc.
Lucrarea trebuie să fie dotată cu sistem de prindere, să aibă menționate pe verso următoarele elemente de identificare: numele autorului, titlul lucrării, tehnica realizării, dimensiunile.

PREDAREA LUCRĂRILOR
Joi 12 ianuarie și vineri 13 ianuarie între orele 14,00 – 18,00, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Kiseleff nr. 30.

JURIZAREA
Jurizarea va avea loc în data de 14 ianuarie 2017.

VERNISAJ
Vernisajul va avea loc duminică 15 ianuarie 2017 (zi proclamată de statul român Ziua Culturii Naționale în onoarea zilei de naștere a lui Mihai Eminescu).

ALTE PRECIZĂRI
* Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plata către autor, cu scopul promovării expoziţiei, în materialele publicitare ale expoziţiei în scop de informare, marketing şi educaţional, inclusiv în catalogul electronic online.
* Costul transportului lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant.
* Organizatorii nu-şi asumă responsabilitatea pentru deteriorarea sau pierderea lucrărilor trimise prin poştă.
* Pe întreaga durată a expoziţiei, participanţii nu îşi pot retrage lucrările.
* Participarea lucrărilor în expoziţie se va face în urma selecţiei făcute de către juriu.
* Contribuție benevolă la proiectul artistic: 50 lei

CURATOR
Florian Mihăilescu.

COORDONATORI MANIFESTARE
Cristian Olteanu, Florin-Ionuț Filip.

CO-ORGANIZATOR
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

PARTENERI
Universitatea Naţională de Arte București – Catedra de Artă Murală, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

PARTENERI MEDIA
Radio România Cultural, Radio România Internațional, Trinitas TV, 6TV, IntellNews, Jurnalul Bucureștiului, ArtInfoNews, ArtPortfolio.

Relații și detalii suplimentare la tel.: 0723 500 359, 0723 847 454

Articol preluat de la http://www.afaprr.ro/site/post/Invitatie-de-participare-expozitia-de-iarna-a-AFAPRR-a-UAP

 

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.