Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

INVITAŢIE – REGULAMENT – „OPERA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ, CA UN REPER METODOLOGIC PENTRU ELABORAREA LIMBAJULUI VIZUAL CONTEMPORAN”

Administrator

INVITAŢIE – REGULAMENT

Tema din acest an a Concursului este:

„OPERA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ, CA UN REPER METODOLOGIC PENTRU ELABORAREA LIMBAJULUI VIZUAL CONTEMPORAN”.
Sunt acceptate abordări specifice secţiunilor artelor vizuale, pictura, sculptura, grafica, fotografia, şi pe cât posibil şi abordări interdisciplinare.
Dimensiunile maxime ale lucrărilor vor fi: 100 x 100 cm.
În acest an, concursul se va desfăşura astfel:
FAZA 1:
Fotografiile cu lucrările participante la concurs vor fi transmise prin Internet în perioada: 14 – 18.11.2016, pe adresa concursului: concursbaesu@gmail.com.
Participanţii sunt rugaţi ca, alături de lucrarea participantă la concurs, să trimită şi o scurtă descriere a procesului creativ, ce a premers elaborării operei sau o descriere a sursei de inspiraţie a motivaţiei demersului plastic utilizat.
Se are în vedere faptul că folosirea limbajului, alături de opera de artă, poate fi o punte de legătură între public şi artist şi poate facilita o mai bună înţelegere a artei contemporane.
FAZA 2:
În perioada 19 – 21.11.2016, va avea loc jurizarea concursului, care va fi tot on line.
Faza 3:
În perioada 22 – 23.11.2016, vor fi anunţaţi premianţii şi nominalizaţi, iar aceştia sunt invitaţi să participe cu lucrărilelor la expoziţia finală, ce va avea loc la Galeria Dava77 (Participarea la vernisaj este opţională).
Participanţilor din acest an li se oferă găzduire gratuită timp de un an pe site-ul galeriei, galeriadava77.eu, dacă o doresc. Pentru a fi posibil acest fapt, artiştii sunt rugaţi să trimită o fotografie, un CV, adresa electronică de contact şi 10 fotografii electronice după lucrări reprezentative, pe adresa: contact@galeriadava77.eu
Ţinându-se cont de necesitatea de a face cunoscute valorile culturale nemţene pe mapamond, se vor acorda distincţiile: „Clement Pompiliu”; „Iulia Hălăucescu”; „Adolph Chevallier” şi „Mihail Sorin Gaidău”.
Faza 4:
În perioada 01.12.2016 – 10.12.2016 se va organiza o expoziţie ce va cuprinde cu prioritate lucrări ce au fost premiate sau nominalizate la acest concurs.
Faza 5:
Gala Laureaţilor va avea loc pe data de 01.12.2016 (Ziua României), la GaleriaDava 77, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 18H, Piatra-Neamţ, ora 16,00.
Se oferă un MARE PREMIU, Diplome de premiu pe secţiuni, Diplome de nominalizare şi de merit pentru participare.
Anul acesta, concursul va avea şi o secţiune pentru studenţi şi tineri artişti. Se va acorda un premiu pentru debut.
Catalogul rezultat la finalul concursului va fi lansat în oraşul Laval din Franţa şi la Galeria Artimundo din Bruxelles, în decembrie 2016, şi va putea fi consultat on-line pe site-ul galeriadava77.eu, la finalul concursului.
Manager de proiect,
Cuciureanu Gheorghe
0741.787.033

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.