Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 17, 2018

Scroll to top

Top

Ionescu Alina Geanina

Administrator
Alina Geanina Ionescu
Ionescu Alina Geanina
Adresa: Sibiu – România
Tel: +40
e-mail: alinageaninaionescu@yahoo.com

web: ,

Plimbare prin pădurea oglinzilor care cântă - Stroll through the wood of the singing mirror -  100

Plimbare prin pădurea oglinzilor care cântă – 100 x 113 cm. culori acrlice pe pânză

Prezentare Demers Artistic
În pofida apariţiei ei eterice, Geanina este o artistă telurică şi extrem de temperamentală. Simte imaginea şi orice detaliu al ei, iar, apoi, o redă pe suportul picturii, cu o mână fermă şi cu o nervozitate excesivă. Aşa că îmi vine să cred că obiectul cu care notează se încălzeşte atât de strânsoarea mâinii, cât şi de viteza cu care este mişcat pe hârtie.
Artista nu încearcă să înfrumuseţeze lumea din jur, realitatea aparentă. Ba dimpotrivă, uneori îi îngroaşă distonalităţile şi imperfecţiunile. Departe de estetismul uşor desuet, frecvent în arta feminină, Geanina intervine cu o nebănuită forţă, distorsionând banalul…Culori violente, dând impresia uneori că au scăpat de sub controlul optic, accentuate de suprafeţe mari şi linii albe sau negre, contraste cromatice duse până la extrem, sunt, acum, mijloace cu care Geanina realizează acea stabilitate şi greutate a compoziţiilor, acelaşi grad de dramatism deja intrinsec lucrărilor ei. Nervozitatea şi frenezia vin să sublinieze nebănuita forţă a artistei. Nici o urmă de feminitate în imagini, nici un minimum de compromis pe planul estetismului academist. Îmi vine în minte, nu doar pentru titlu, cunoscuta carte a lui Claude Lévi-Strauss „Gândirea sălbatică” – cândva un mit al generaţiei mele…

– Ziarul Obiectiv Nr. 314/05.11.2003
Andrei Kertesz
Critic de artă

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.