Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Jianu (Teuțan) Rodica-Rozalia

Administrator
Jianu Rodica-Rozalia
Jianu (Teuțan) Rodica-Rozalia
Adresa: Str. Milcov nr.1, Bl. 51-43, Ap. 15, Craiova – România
Tel: +40722 357 755, +40251 561 192
e-mail: rodiroz2007@yahoo.com

web: ,

Experiment I

Experiment-I

Prezentare Demers Artistic

“Arta este un bun general”, acestă afirmație ce se află în manifestul din 1897 al
grupării vieneze “Secession”, a deschis cutia Pandorei în arta secolului XX, căci termenul “artă pentru artă” devenise total lipsit de conținut și de sens pentru lumea artistică a sfârșitului de veac, iar limita estetică dintre artă și nonartă fiind fragilă și nesigură.
Termenul artă incumbă, talent, imaginație, geniu și o mulțime de posibilități concrete, căci artistul, poate devenii creator de forme, al căror spațiu de acțiune e realitatea înconjurătoare, iar lumea realității triumfă astfel asupra lumii imaginare a artei.
“Tocmai nevoile după o acțiune picturală instictivă, sunt acelea care scriu primul capitol al istoriei noului secol” susține Werner Hofmann în “Fundamentele artei moderne”. Deci arta se cere să devină accesibilă, inteligibilă, “de masă” și nu mai este un panaceu al unui grup restrâns de inițiați.
Se începe un întreg proces de obiectualizare a artei, care are deja loc în a doua dimensiune, în momentul în care Wassily Kandinsky afirmă că: “linia este un lucru, care are un rol practic, tot așa de necesar ca un scaun, o fântână, un cuțit, o carte….”, debutează deci procesul transformării formei în lucru și inevitabil i se recunoaște și lucrului valoarea formală.

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.