Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Jianu (Teuțan) Rodica-Rozalia

Administrator
Jianu Rodica-Rozalia
Jianu (Teuțan) Rodica-Rozalia
Adresa: Str. Milcov nr.1, Bl. 51-43, Ap. 15, Craiova – România
Tel: +40722 357 755, +40251 561 192
e-mail: rodiroz2007@yahoo.com

web: ,

Experiment I

Experiment-I

Prezentare Demers Artistic

“Arta este un bun general”, acestă afirmație ce se află în manifestul din 1897 al
grupării vieneze “Secession”, a deschis cutia Pandorei în arta secolului XX, căci termenul “artă pentru artă” devenise total lipsit de conținut și de sens pentru lumea artistică a sfârșitului de veac, iar limita estetică dintre artă și nonartă fiind fragilă și nesigură.
Termenul artă incumbă, talent, imaginație, geniu și o mulțime de posibilități concrete, căci artistul, poate devenii creator de forme, al căror spațiu de acțiune e realitatea înconjurătoare, iar lumea realității triumfă astfel asupra lumii imaginare a artei.
“Tocmai nevoile după o acțiune picturală instictivă, sunt acelea care scriu primul capitol al istoriei noului secol” susține Werner Hofmann în “Fundamentele artei moderne”. Deci arta se cere să devină accesibilă, inteligibilă, “de masă” și nu mai este un panaceu al unui grup restrâns de inițiați.
Se începe un întreg proces de obiectualizare a artei, care are deja loc în a doua dimensiune, în momentul în care Wassily Kandinsky afirmă că: “linia este un lucru, care are un rol practic, tot așa de necesar ca un scaun, o fântână, un cuțit, o carte….”, debutează deci procesul transformării formei în lucru și inevitabil i se recunoaște și lucrului valoarea formală.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.