Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Klemenco Sofia

Klemenco Sofia
Administrator
Klemenco Sofia
Adresa: Calea Romanilor, nr. 2, K 2-1, ARAD – România
Tel:

Prezentare Demers Artistic

Absolventă a Facultăţii de Artă din Timişoara, master în arte pla­stice, decorative si design, membră a UAP Arad. A participat la numeroase expoziţii, concursuri de pictură, expoziţiii de grup: Timişoara, Arad, Ramnicu-Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin cat şi Hamburg, Saarbrücken – Germania. Expoziţiii personale: ,,Anatomii fulgurante ” (2010), ,,Insemne” (2013), ,,Ireversibil” (2013), ,,Pareidolia” (2017).
Bienale: Bienala Internatională de Graphică Mică – ,,BIG –AR-1” (2012); Bienala ,,Meeting Point” ed. IV-a (2013); A doua Bienala Internationala de grafica mica – ,,BIG –AR-2” (2014); Bienala ,,Meeting Point” ed. V-a (2015).
Temele abordate pornesc de la forme ce derivă din inconstient (dintr-un plan spiritual cum sunt amintirile, imaginile): ovoid sau o forma antropomorfă mama de exemplu. Imaginile, amintirile dezvoltă forme imaginare ce se desfasoară în plan spiritual şi care se vor exteriorizate.
Asa cum se poate observa în lucrări, posibilităţile de interpretare cromatică sunt variate, detaliile sunt semnificative, în esenţă forme ce se impun prin prezenţă, dar şi o bogată sursă imaginativă exprimată prin cautarea unor modalităţi de expresie mai interiorizate. Intre formă si culoare există o reciprocă interacţiune astfel lucrarea devine o lume în sine, un univers autonom, cu legi proprii şi profunde rezonanţe spirituale. Aceste structuri abstracte, jocul dintre imaginar si real ce se materializează în dialogul permanent cu creaţia şi manifestările sale în accidental, prin asocieri şi ritmuri ca rezultat al unei iluzii vizuale cauzată de o fortă imaginativă deosebită de exemplu: figuri inedite, fantastice care se numesc pareidolie  – are legatură cu textura abstractă – dezvoltându-se aici o serii întregi de analogii imaginative. Variaţiunile pe această temă au primit, de asemenea, unele interpretări care subliniază capacitatea limbajului şi a imaginii de a construi un referent fictiv şi simbolic sau de a funcţiona ca un,,memento’’.

website link: web www.facebook.com/sofia.klemenco1

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.