Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 29, 2017

Scroll to top

Top

Klemenco Sofia

Klemenco Sofia
Administrator
Klemenco Sofia
Adresa: Calea Romanilor, nr. 2, K 2-1, ARAD – România
Tel:

Prezentare Demers Artistic

Absolventă a Facultăţii de Artă din Timişoara, master în arte pla­stice, decorative si design, membră a UAP Arad. A participat la numeroase expoziţii, concursuri de pictură, expoziţiii de grup: Timişoara, Arad, Ramnicu-Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin cat şi Hamburg, Saarbrücken – Germania. Expoziţiii personale: ,,Anatomii fulgurante ” (2010), ,,Insemne” (2013), ,,Ireversibil” (2013), ,,Pareidolia” (2017).
Bienale: Bienala Internatională de Graphică Mică – ,,BIG –AR-1” (2012); Bienala ,,Meeting Point” ed. IV-a (2013); A doua Bienala Internationala de grafica mica – ,,BIG –AR-2” (2014); Bienala ,,Meeting Point” ed. V-a (2015).
Temele abordate pornesc de la forme ce derivă din inconstient (dintr-un plan spiritual cum sunt amintirile, imaginile): ovoid sau o forma antropomorfă mama de exemplu. Imaginile, amintirile dezvoltă forme imaginare ce se desfasoară în plan spiritual şi care se vor exteriorizate.
Asa cum se poate observa în lucrări, posibilităţile de interpretare cromatică sunt variate, detaliile sunt semnificative, în esenţă forme ce se impun prin prezenţă, dar şi o bogată sursă imaginativă exprimată prin cautarea unor modalităţi de expresie mai interiorizate. Intre formă si culoare există o reciprocă interacţiune astfel lucrarea devine o lume în sine, un univers autonom, cu legi proprii şi profunde rezonanţe spirituale. Aceste structuri abstracte, jocul dintre imaginar si real ce se materializează în dialogul permanent cu creaţia şi manifestările sale în accidental, prin asocieri şi ritmuri ca rezultat al unei iluzii vizuale cauzată de o fortă imaginativă deosebită de exemplu: figuri inedite, fantastice care se numesc pareidolie  – are legatură cu textura abstractă – dezvoltându-se aici o serii întregi de analogii imaginative. Variaţiunile pe această temă au primit, de asemenea, unele interpretări care subliniază capacitatea limbajului şi a imaginii de a construi un referent fictiv şi simbolic sau de a funcţiona ca un,,memento’’.

website link: web www.facebook.com/sofia.klemenco1

Comments

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.