Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Kocsis Josan Camelia

Administrator
KOCSIS_JOSAN_CAMELIA
Kocsis Josan Camelia
Adresa: B-dul Vasile Milea nr.13, et. 2, ap.2, 310131 – Arad – România
Tel: +40741.737.798
e-mail: kocsisjosancornelia@yahoo.com
web:

Structuri afective - Affective structures - ulei-pânză - oil-canvas  - 100 x 140 cm.

Structuri afective – ulei-pânză – 100 x 140 cm.

Prezentare Demers Artistic

Mediul proteic în care navighează semnele sale e un mediu umed cu irizaţii multicolore de aurore boreale în perpetuă mişcare. Acest medium, metabolism ciudat al imaginii picturale e perceput de specator între două extreme dimensionale, între jocul de evenimente cu entităţi vii de pe lama unui microscop şi jocul hazardului din amurgul unei supernove din nemărginirea universului.
Această modalitate de tratare a imaginii implică ideea de dicteu automat promovat cândva de suprarealişti şi taşişti dar dozajele de autocontrol, raporturile de pondere dintre stăpânirea gestului şi libertatea lui totală, dintre traseul precis şi cel accidental al pensulei cu pigment dau accentul personal al artistului, amprenta, semnătura autografă a lui Ioan Kett Groza.
Titlurile lucrărilor consumă organic cu imaginile: „Curbe mentale într-o zi cu nori”, „Interferenţe „galactice”, „Mobilitatea semnelor”, „Zbor deasupra unui cuib de gânduri”, „Demenţialele sinuozităţi ale unei relaţii de suflet” etc.
Toate acestea ţin de lucrările în guaşe, tempera, acuarelă şi tuş unde mediumul e mult mai fluid. Tehnica uleiului, însă prin natura lucrurilor, impune o anume consistenţă pigmenţilor fapt ce determină inevitabil natura abordării suprafeţei picturale. Sinuozităţile labirintice străbat în varii direcţii câmpul compoziţional dar petele de culoare sunt mai precis delimitate, mai limpede circumscrise iar geometria ordonatoare îşi face din ce în ce mai simţită prezenţa. Triunghiuri, sectoare de cerc sau elipsă, poligoane neregulate, sunt semnele unui început de cristalizare în mediul fluid şi dinamic al lumii lui Kett.
Formele se coagulează, îşi clarifică limitele, încep să se organizeze în baza unor linii de forţă, a unor principii ordonatoare discrete. Dintre oblice şi sinuozităţi apar şi coordonatele verticale şi orizontale care lipseau în acuarele. Treptat imaginile, configuraţiile sale din pete şi semne conţin tot mai prezente traseele unei scrieri indescifrabile. Ţesătura de linii şi pete devine osmoza ditre cuvânt şi formă. Vocabulele unor mesaje, al căror înţeles s-a pierdut, sau a fost ocultat, se topesc navigând prin labirintul de pete căutându-şi locul

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.