Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 25, 2017

Scroll to top

Top

Kovacs Ernest

Administrator
KOVACS ERNEST
Kovacs Ernest
Adresa: Deva – România
Tel:
e-mail:

web: ,

IMG_0004_NEW_0001

Compozitie

Prezentare Demers Artistic

Kovács Ernest se exprimă artistic, dând viaţă: lutului, pietrei, marmurei sau lemnului. Indiferent de materia în care se întrupează formele maestrului Kovács Ernest sunt puternice clare, decupează cu precizie spaţiul, impun privirii o creaţie monolitică, fără detalii, fără încărcătură şi balast. Kovács Ernest reuşeşte să ajungă la esenţa formei cu uşurinţa şi firescul cu care se exprimă: direct şi la obiect fără ocolişuri şi totuşi cu simţul măsurii şi al decenţei.
Creaţia sa a fost apreciată de nume de marcă ale criticii de artă. Astfel Raul Şorban constata: „…sculptura masivă a lui Kovács Ernest revine uneori la practicarea mijloacelor specifice şi la vocaţia ei iniţială ca alteori să reducă masa materiei la semn.”1 iar Dan Grigorescu consemna: „Sculptura se roteşte la Kovács Ernest în lucrări cu un pronunţat simţ al echilibrului volumelor.”2

Adriana Popa Cănija/div>
website link: ,

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.