Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

L  ‒  Lumină – Light – Lumière – Luz – Licht @ Galateea  Contemporary Art

L  ‒  Lumină – Light – Lumière – Luz – Licht @ Galateea  Contemporary Art
Administrator
Galateea  Contemporary Art vă invită marți, 13 februarie 2018, ora 19, la vernisajul expoziției „‒  Lumină – Light – Lumière – Luz – Licht”.

Expune: Andreea Brăescu

Curator: Cristina Bolborea

Expoziția „L  ‒  Lumină – Light – Lumière – Luz – Licht“, instalația de porțelan pe care o propune Andreea Brăescu (n. 1985), absolventă, în 2008, a Universității Naționale de Arte din București, nu este decât o pulsație, un freamăt, un fior. Sau poate, uneori, un turbion, un vârtej de lumină. O undă propagată către ceilalți în oceanul invizibil și subtil de vibrații în care ne aflăm. Aidoma unui râu de particule născute din atomi lucioși și cărnoși de frunze gingko, pachete de energie călătoresc spre noi.

Dar cum să definim lumina, această entitate ce nu poate fi conturată logic, complet și precis? Fiecare grup de meseriași sau de artiști ar putea caracteriza lumina în funcție de preocupări.

Astfel, fizicianul pretinde că lumina este „o radiație electromagnetică ori, altfel spus, o vibrație a acestui câmp, însoțită de particule materiale numite fotoni”; biologul consideră lumina „sursa de oxigen creată de plante în folosul celorlalte viețuitoare, unul dintre factorii fară de care fotosinteza plantelor nu ar putea avea loc”; preotul predică: „Uitați-vă în jur și o să vedeți minunatele picături realizate de Dumnezeu prin lumina făcută de El în prima zi a Creației”; artistul, în schimb, știe că lumina e percepută doar prin energia pe care o eliberează, că e un mod prin care mintea dă sens lucrurilor.

„Creez instalații luminoase  care aduc suflet unui spațiu ‒ un joc subtil între înțelegere și simțire”, spune artista. „Atomul acestei lucrări este frunza de ginkgo, cu ajutorul căreia ia naștere o instalație ce vrea să surprindă esența naturii vii: Lumină și Mișcare. Aș spune că încerc să aduc natura în lumea urbană. Instalația merge mai departe decât obiectivul funcțional de iluminare a mediului înconjurător, definind forma prin lumină, putând fi percepută ca o sculptură luminoasă.”

Andreea, cu a ei sculptură luminoasă, ne face să vibrăm mai înalt și să fim mai compatibili, mai conectați la energiile exterioare.

„Și-n foșnetul luminii din frunzișuri
Mă faci din nou nevinovat copil.”

Nicolae Labiș

Cristina Bolborea
ianuarie 2018

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 februarie – 12 martie 2018.
Intrare liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.