Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 1, 2020

Scroll to top

Top

Leon Vreme 1930 – 2017

Leon Vreme 1930 – 2017
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din România anunță cu profund regret încetarea din viață a pictorului LEON VREME.
Recent premiat la Gala Premiilor UAP din România, Leon Vreme a fost unul din cei mai importanți artiști vizuali români, dar și un profesor și pedagog dedicat.
Transmitem compasiune familiei si tuturor celor care l-au pretuit.
Dumnezeu să-l odihnească !

Culorile universului sunt, de acum, mai palide. Pictorul Leon Vreme a plecat din această lume, discret, așa cum a trăit. Avea 87 de ani și toată viața și-a petrecut-o în atelier, punându-și pe pânză sufletul.
Timișoara este de duminică, 10 decembrie, mai săracă. Unul dintre cei mai luminoși oameni ai vieții culturale din orașul de pe Bega s-a stins. Pensula lui Leon Vreme s-a oprit pentru totdeauna din zborul ei colorat pe pânze. Avea 87 de ani, era de o rară discreție și de un enorm bun simț și era una dintre cele mai puternice prezențe artistice din România. „Trebuie să te naști cu har, cu talent, dar nu poți să devii cu adevărat pictor dacă nu ai o anumită bază, o instruire”, spunea Leon Vreme, într-un interviu acordat acum câțiva ani ziarului „Timișoara”. A fost profesor pentru generații întregi de studenți și toți l-au păstrat, de-a lungul timpului, în suflete așa cum era: bun, modest și de o uriașă generozitate. Rămas bun, domnule Vreme! (sursa foto: www.timisoreni.ro)

Preluat din https://debanat.ro/2017/12/pictorul-leon-vreme-s-a-stins-din-viata_210754.html