Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | octombrie 19, 2019

Scroll to top

Top

Lui Eminescu @ Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Lui Eminescu @ Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Administrator
Evenimente de Ziua Culturii Nationale la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Pe 15 ianuarie 2018, la 168 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu,  Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” a organizat o serie de evenimente, care au omagiat cum se cuvine amintirea poetului nostru național.  Evenimentul „Dor de Eminescu” a inclus un program de muzică și poezie dedicat „poetului nepereche”, în sala Victor Ion Popa  a fost o emulatie de muzicieni, actori dar si o paradă de costume militare și câteva demonstrații, realizate de Asociația Tradiția Militară,  amintind astfel de rolul important pe care l-a avut Armata Română in Primul Război Mondial si in luptele  pentru reîntregirea neamului, toate acestea si in contextul Anului Centenar, când vom serba 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Evenimentul s-a deschis cu vernisajul expoziției „Lui Eminescu”, organizată de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România: AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România. 

La vernisajul expozitiei au vorbit doamna Conf.univ. Dr. Paula Stanciu Popoiu, director general la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ,  precum si doamna Ana Amelia Dincă, critic de artă. Ana Amelia Dincă a făcut o prezentare pertinentă asupra lucrărilor de pe simeze si despre artistii expozanti, subliniind si dumneaei(de-a lungul timpului au mai făcut-o si criticii de artă Luiza Barcan si Roxana Păsculescu) această deschidere a filialei noastre AFAPRR a UAP din România către ceilalti artisti care fac parte din alte filiale(bucurestene si teritoriale) ale Uniunii Artiștilor Plastici din România:  Pictură , Sculptură, Grafică, Arte Decorative etc. , concretizată si acum prin faptul că pe simeze sunt lucrări realizate in diverse tehnici, a circa 50 de artisti din filialele mentionate, evident alături de creatorii de artă religioasă și de restauratorii membri AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 15 ianuarie–28 februarie 2018, pe simezele Foaierului ”H. H. Stahl” și a Sălii ”H.H. Stahl” de la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, partenerul tradițional al Filialei noastre.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din martie 2016, precum si cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România(fiind si membru AFAPRR, este firesc să urmăresc cu interes toate evenimentele, activitatea si expozitiile organizate de Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România).

Articol, film(inclus in articol) si fotoreportaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului;  afilieri: membru in Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a UAP din România, membru Visarta.

Materiale realizate in perioada 15-17 ianuarie 2018.

Sursa:  Evenimente de Ziua Culturii Nationale la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Intell News Romania