Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Lupșe Sergiu

Administrator
Lupse Sergiu
Lupșe Sergiu
Adresa: România
Tel:
e-mail: sergiulupse@yahoo.com

REMNANT_FILM_2011

REMNANT_FILM_2011

Prezentare Demers Artistic

Sergiu Octav Lupse s-a nascut la 4 mai 1980 în Cluj. Este absolvent al Universitatii de Arte si Design din Cluj, sectia Foto-Video-Procesare Computerizata a Imaginii, promotia 2003. A terminat masterul la Universitatea Națională de Arte din Bucuresti. Între 1999 si 2005 a expus în 23 de expozitii de grup. A participat activ în cadrul a opt tabere de fotografie, asistenta video (teatru), documentare din România si Franta (Nantes – 2002). Numara prezența la peste 10 festivaluri de film, scenarii, vizionări video, de aici si de aiurea. Deja are palmares. Probabil unor “artiști foto” li se pare foarte la îndemână deprinderea de a “decupa” imagini din tot ceea ce ne înconjoara.
Nu este cazul lui Octav Lupșe. El a învățat cu totul altceva. Mai întâi a învățat să PRIVEASCĂ. (“Știința” asta încercam eu pe vremuri să o “fur” de la pictorul Ion Dumitriu.) Pe urmă Octav Lupse a înțeles că printr-un obiectiv foto artistul are puterea să “dinamiteze” tot ceea ce mișcă în jurul său; mai întâi “fixează”, apoi percepe detaliile; astfel, “materialul” odată dobândit, îi poate sta la dispoziție și mai are posibilitatea: să-l poetizeze, să-l toarne în prozaicul cel mai banal, să îl deformeze până la irecognoscibil, să îl plaseze în mitic, în grotesc, în minte, în cosmos, în Apex; de acolo chiar, mai are puterea să îl plaseze până și în nimicul ordinarului, dacă ne închipuim așa ceva.Virgil Rațiu (despre expozitia INTERLOP – 2005)

website link: www.sergiulupse.ro,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.