Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 16, 2018

Scroll to top

Top

Manole Aurel

Administrator
Aurel_manole_profile
Manole Aurel
Adresa: Str. Șanțului, nr. 80, Sat Costi, com. Vânători, Galați – România
Tel: +40744-706-994
e-mail: artmanole@yahoo.com

Aurel_Manole_zburatorul

Zburatorul, ulei pe pânză, 80/80 cm.

Prezentare Demers Artistic

Multă fantezie cromatică, ajutată de jocul aplicării formelor elaborate mintal cu celuloid în contactul suprafeţelor pregătite minuţios pe paletă. Pastele acrilice se etanşează între două pelicule, iar liniile, unduirile, florile, cercurile şi apele trecerii de la o nuanţă la alta sunt urmărite de autor astfel încât peisajul montan, defileurile, florile şi stelele să fie accesibile celei mai directe perceperi senzoriale, chiar şi în compoziţiile de decor fantastic. Grafia nu conţine linii de demarcare negre, tuşe sau umbre, ca în desenul scolastic, pentru că toate trăsăturile obiectului se realizează direct în culoare şi în vibraţiile ei. Structura este asemănătoare cu aceea a geamurilor pe care se joacă gerul iarna, gama coloristică este de o exuberanţă tropicală, bine stăpânită mereu.
Ansamblul lucrărilor lui Aurel Manole reia teme tratate cu o anumită continuitate în opera sa: natura moartă, nudul, motivul, sau mai degrabă spus, conceptul “oraşului“ abordat frecvent în anii 1987-1988 şi la care Aurel Manole a revenit în ultimii ani Ideea însingurării în mijlocul aglomerării urbane este unul din sensurile ce străbat din aceste pânze. Formele distincte ale clădirilor îşi pierd individualitatea şi se lasă antrenate de mişcări verticale, orizontale sau oblice (New York, “Oraşul“. Totul pare fărămiţat, dar ritmul ordonat de reţele grafice ale formelor şi de direcţiile planurilor configurează unitar ansamblul. Adesea, aceste trasee au o dispunere centrifugă, subordonând motivul unui ritm abstract.
„Flacăra Iaşului”, nr. 13201, anul 1989 / Cotidianul “Viaţa Liberă“ Galaţi, mai, 2000 – Mariana Tomozei Cocoş – critic de artă

website link: artmano.p.ht,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.