Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Manole Aurel

Administrator
Aurel_manole_profile
Manole Aurel
Adresa: Str. Șanțului, nr. 80, Sat Costi, com. Vânători, Galați – România
Tel: +40744-706-994
e-mail: artmanole@yahoo.com

Aurel_Manole_zburatorul

Zburatorul, ulei pe pânză, 80/80 cm.

Prezentare Demers Artistic

Multă fantezie cromatică, ajutată de jocul aplicării formelor elaborate mintal cu celuloid în contactul suprafeţelor pregătite minuţios pe paletă. Pastele acrilice se etanşează între două pelicule, iar liniile, unduirile, florile, cercurile şi apele trecerii de la o nuanţă la alta sunt urmărite de autor astfel încât peisajul montan, defileurile, florile şi stelele să fie accesibile celei mai directe perceperi senzoriale, chiar şi în compoziţiile de decor fantastic. Grafia nu conţine linii de demarcare negre, tuşe sau umbre, ca în desenul scolastic, pentru că toate trăsăturile obiectului se realizează direct în culoare şi în vibraţiile ei. Structura este asemănătoare cu aceea a geamurilor pe care se joacă gerul iarna, gama coloristică este de o exuberanţă tropicală, bine stăpânită mereu.
Ansamblul lucrărilor lui Aurel Manole reia teme tratate cu o anumită continuitate în opera sa: natura moartă, nudul, motivul, sau mai degrabă spus, conceptul “oraşului“ abordat frecvent în anii 1987-1988 şi la care Aurel Manole a revenit în ultimii ani Ideea însingurării în mijlocul aglomerării urbane este unul din sensurile ce străbat din aceste pânze. Formele distincte ale clădirilor îşi pierd individualitatea şi se lasă antrenate de mişcări verticale, orizontale sau oblice (New York, “Oraşul“. Totul pare fărămiţat, dar ritmul ordonat de reţele grafice ale formelor şi de direcţiile planurilor configurează unitar ansamblul. Adesea, aceste trasee au o dispunere centrifugă, subordonând motivul unui ritm abstract.
„Flacăra Iaşului”, nr. 13201, anul 1989 / Cotidianul “Viaţa Liberă“ Galaţi, mai, 2000 – Mariana Tomozei Cocoş – critic de artă

website link: artmano.p.ht,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.