Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 30, 2020

Scroll to top

Top

Mărăcineanu Hugo

Administrator
Hugo Maracineanu
Mărăcineanu Hugo
Adresa: Piata Traian, Bl. B7, atelier 5, etaj 1, Brăila – România
Tel: +40724.024.811 – +40339.886.101
e-mail: w.maracineanu@gmail.com
web:,

Fluture de Voroneţ - Voronet butterfly - ulei-pânză - oil-canvas - 92x71 cm.

Fluture de Voroneţ – ulei-pânză – 92×71 cm.

Prezentare Demers Artistic

Drumul pe care il caut dintotdeauna
Artistul trebuie sa demonstreze mai mult decat forma si mestesug perfect, mai mult decat manevrare si exploatare a mijloacelor plastice.
Dincolo de suprafata, de forma, de material, de mijloacele plastice folosite , trebuie sa transpara taina, subiectul, motivul, cauza, efectul pentru care s-a pornit demersul plastic.
Arta este o emanatie subiectiva; ea vine dintr-o necesitate de comunicare, este mijlocul prin care ne facem cunoscute cele mai tainice ganduri, trairi, sperante, descoperiri, este şi va ramane si o cale de educatie si de traire in comuniune cu ceilalti.
Nu exista forma fara substanta, continut: chiar si cele mai exclusiviste linii de manifestare plastica abstracta, onirica, automatisme transcrise din subconstient pentru a ajunge la ceilalti, trebuie sa releveze fondul, taina, misterul, sa sugereze sensul ce vine dinspre aceste manifestari spre public.
Teoretizarea tehnicilor, descrierea exhaustiva a procedeelor, gestualismul, formele alambicate, gramatica perspectivei si a calitatilor plastice, in cele din urma isi gasesc corespondent in realitatea directa ori in cea creata subiectiv de artisti.
Nu exista stil personal – acesta este un automatism, o autopastisare – exista amprenta psihica, sensibila a evolutiei subiectului, iar subiectul artistului este permanent chiar artistul.
Continuu ne cautam, dar tot nu vom ajunge la profunzimea totului.
Hugo Maracineanu

website link ,