Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Marele premiu Saloanele Moldovei 2014

Administrator

Expoziţia-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, care şi-a propus integrarea artiştilor plastici profesionişi într-un climat spiritual naţional, precum şi promovarea talentelor autentice, va fi vernisată în Galeriile „Alfa” din Bacău, în data de 17 iulie 2004. Expoziţia, iniţiată şi organizată de Consiliul Județean Bacău, prin Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”, va fi găzduită de Galeriile „Alfa”, Galeriile „Frunzetti”, Galeria „Hol” şi Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”. Lucrările jurizate şi expuse în cadrul “Saloanelor Moldovei” vor fi tranferate la Chişinău, unde în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi oraşului, în data 31 august 2014, vor avea loc vernisajul şi festivitatea înmânării premiilor, în sălile Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” .
Spre bucuria şi mândria noastră, juriul de specialitate a remarcat-o şi a nominalizat-o pentru acordarea unui premiu şi pe tânăra artista Ana Maria Cuteanu, absolventă şi doctorandă a Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara, fosta studentă a prof. univ. dr. Suzana Fântânariu-Baia, care, după ce în 1991, chiar la ediţia inaugurală a fost distinsă cu Premiul II la prestigioasa manifestare artistică, la Secţiunea Arte Decorative a fost încununată cu Marele Premiu acordat de Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru lucrarea ”Jurnal utopic”, 210 x 160 cm, creată şi finalizată în ianuarie 2014, şi care nu a fost expusă niciodată până acum în spaţiu public.
Marele Premiu al “Saloanelor Moldovei” va fi înmânat personal graficianei Suzana Fântânariu-Baia, membru al Filialei din Timişoara a UAP din România, de către Ministrul Culturii al Republicii Moldova, d-na Monica Babuc, în data de 31 august 2014 în Chişinău.

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.