Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 18, 2017

Scroll to top

Top

Marele premiu Saloanele Moldovei 2014

Administrator

Expoziţia-concurs de artă contemporană „Saloanele Moldovei”, ajunsă la cea de-a XXIV-a ediţie, care şi-a propus integrarea artiştilor plastici profesionişi într-un climat spiritual naţional, precum şi promovarea talentelor autentice, va fi vernisată în Galeriile „Alfa” din Bacău, în data de 17 iulie 2004. Expoziţia, iniţiată şi organizată de Consiliul Județean Bacău, prin Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu”, va fi găzduită de Galeriile „Alfa”, Galeriile „Frunzetti”, Galeria „Hol” şi Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”. Lucrările jurizate şi expuse în cadrul “Saloanelor Moldovei” vor fi tranferate la Chişinău, unde în cadrul evenimentelor dedicate sărbătoririi oraşului, în data 31 august 2014, vor avea loc vernisajul şi festivitatea înmânării premiilor, în sălile Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” .
Spre bucuria şi mândria noastră, juriul de specialitate a remarcat-o şi a nominalizat-o pentru acordarea unui premiu şi pe tânăra artista Ana Maria Cuteanu, absolventă şi doctorandă a Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara, fosta studentă a prof. univ. dr. Suzana Fântânariu-Baia, care, după ce în 1991, chiar la ediţia inaugurală a fost distinsă cu Premiul II la prestigioasa manifestare artistică, la Secţiunea Arte Decorative a fost încununată cu Marele Premiu acordat de Ministerul Culturii din Republica Moldova pentru lucrarea ”Jurnal utopic”, 210 x 160 cm, creată şi finalizată în ianuarie 2014, şi care nu a fost expusă niciodată până acum în spaţiu public.
Marele Premiu al “Saloanelor Moldovei” va fi înmânat personal graficianei Suzana Fântânariu-Baia, membru al Filialei din Timişoara a UAP din România, de către Ministrul Culturii al Republicii Moldova, d-na Monica Babuc, în data de 31 august 2014 în Chişinău.

Anunț important

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză