Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 29, 2020

Scroll to top

Top

METAFOR(M)E

METAFOR(M)E
Administrator
Galateea Contemporary Art vă invită vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19 la vernisajul expoziției METAFOR(M)E. Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj.

Expoziția METAFOR(M)E propune un joc subtil între înțelegere și simțire. Căutarea formei devine introspecție.
Știm că forma este dimensiunea de bază a lumii ce ne înconjoară. Ne raportăm la formă constant, iar mersul nostru prin Univers este influențat de ea. Ocolim forma sau o căutăm, ori chiar încercăm să o dominăm, pentru a trece dincolo de ea, într-un spațiu nou ce așteaptă să fie descoperit, în ceva ce putem numi metaformă.
Dacă metafora presupune o comparație și o substituire în cazul lucrărilor din proiectul în discuție aluzia s-a născut în urma unui exercițiu complex de studiu, căutare și întelegere a geometriei. Pornind de la alcătuirea unui repertoriu divers de structuri geometrice, rețele și echipartiții plane și/sau tridimensionale și trecând prin explorări plastice în structurile alese (înțelese), s-au extras forme cu valențe plastice. Antrenamentul a continuat din acest punct, cu un vast repertoriu de intervenții creative care au condus la obținerea unor structuri tridimensionale care să corespundă cu nevoia emoțională și structura personală a celor implicați.
Așadar, METAFOR(M)E – le au valoare plastică și sentimentală deopotrivă și reprezintă materializarea unui parcurs de inițiere.

Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj:
Beldiman Flavia
Bența Ioana
Bumb Sorina
Crînganu Iulia
Drînda Dumitrița
Dobrei Gabriela
Mariș Petra
Peticilă Jaklin
Polhac Sofia
Rob Anita
Roman Alexandru
Sîrghie Alexandru
Țîra Smaranda

Coordonatori:
Lect.univ.dr. Cristina Metea
Conf.univ.dr. Marius Silviu Georgescu

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 ianuarie – 07 februarie 2018.
Intrarea este liberă.

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio Romania Cultural, Senso TV – Arte, Agentia de Carte, Cultura, Art Clue.