Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

METAFOR(M)E

METAFOR(M)E
Administrator
Galateea Contemporary Art vă invită vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19 la vernisajul expoziției METAFOR(M)E. Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj.

Expoziția METAFOR(M)E propune un joc subtil între înțelegere și simțire. Căutarea formei devine introspecție.
Știm că forma este dimensiunea de bază a lumii ce ne înconjoară. Ne raportăm la formă constant, iar mersul nostru prin Univers este influențat de ea. Ocolim forma sau o căutăm, ori chiar încercăm să o dominăm, pentru a trece dincolo de ea, într-un spațiu nou ce așteaptă să fie descoperit, în ceva ce putem numi metaformă.
Dacă metafora presupune o comparație și o substituire în cazul lucrărilor din proiectul în discuție aluzia s-a născut în urma unui exercițiu complex de studiu, căutare și întelegere a geometriei. Pornind de la alcătuirea unui repertoriu divers de structuri geometrice, rețele și echipartiții plane și/sau tridimensionale și trecând prin explorări plastice în structurile alese (înțelese), s-au extras forme cu valențe plastice. Antrenamentul a continuat din acest punct, cu un vast repertoriu de intervenții creative care au condus la obținerea unor structuri tridimensionale care să corespundă cu nevoia emoțională și structura personală a celor implicați.
Așadar, METAFOR(M)E – le au valoare plastică și sentimentală deopotrivă și reprezintă materializarea unui parcurs de inițiere.

Expun studenții departamentului Ceramică – Sticlă – Metal din cadrul Universității de Artă și Design Cluj:
Beldiman Flavia
Bența Ioana
Bumb Sorina
Crînganu Iulia
Drînda Dumitrița
Dobrei Gabriela
Mariș Petra
Peticilă Jaklin
Polhac Sofia
Rob Anita
Roman Alexandru
Sîrghie Alexandru
Țîra Smaranda

Coordonatori:
Lect.univ.dr. Cristina Metea
Conf.univ.dr. Marius Silviu Georgescu

Expoziția poate fi vizitată în perioada 12 ianuarie – 07 februarie 2018.
Intrarea este liberă.

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio Romania Cultural, Senso TV – Arte, Agentia de Carte, Cultura, Art Clue.

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.