Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 17, 2018

Scroll to top

Top

Miertoiu Maria

Administrator
Miertoiu Maria
Miertoiu Maria
Adresa: Str. Zavoi, nr. 43, Deva – România
Tel:
e-mail: maria_miertoiu@yahoo.com

web: ,

Autoportret 1

Autoportret 1

Prezentare Demers Artistic

Kovács Ernest se exprimă artistic, dând viaţă: lutului, pietrei, marmurei sau lemnului. Indiferent de materia în care se întrupează formele maestrului Kovács Ernest sunt puternice clare, decupează cu precizie spaţiul, impun privirii o creaţie monolitică, fără detalii, fără încărcătură şi balast. Kovács Ernest reuşeşte să ajungă la esenţa formei cu uşurinţa şi firescul cu care se exprimă: direct şi la obiect fără ocolişuri şi totuşi cu simţul măsurii şi al decenţei.
ptand pentru tehnica pastelului, ale carui virtuti ii slujeste adecvat intentiile Maria Miertoiu picteaza cu predilectie, intr-o viziune personala, cu un evident har portretistic, profunde stari sufletesti, cu o bogata incarcatura emotionala. Spirit iscoditor spre cercetare si experiment, investigheaza cu pasiune forme si solutii inoitoare in domeniul artei decorative, realizand panouri de o mare diversitate, uneori ample, in care coloritul grav alterneaza cu tonurile luminoase, de o cuceritoare prospetime, ale unor dantele si fibre textile ingenios folosite.
Geometrizarea, arabescul vegetal,colajul, tehnicile mixte, cautarile stilistice indraznete apar aici organic ingemanate, cu un rafinament ce confera lucrarilor sale aura maiestriei, in cadrul unei modernitati temperate de simtul masurii, ce-i defineste pregnant profilul artistic.

Marin Mihalache-critic de arta
Iunie 1999-Deva

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.