Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Moisima Camelia Ofelia

Administrator
MOISIMA CAMELIA OFELIA
Moisima Camelia Ofelia
Adresa: Str. Victoriei 21, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel:
e-mail: numailibelula@yahoo.com; ofeliapic11@gmail.com
web:,

Păpădii - The Dandelions - acryl - pânză - 85 x 85 cm.

Păpădii-acryl-pânză-85-x-85-cm.

Prezentare Demers Artistic

“Camelia Ofelia Moisima, face parte din categoria de artisti cu o experienta culturala considerabila. Absolventa a Facultatii de Filologie din Iasi si a Universitatii de Nord din Baia Mare sectia pictura, a devenit un nume important in arta contempoarana prin creatia sa.
Lucrarile Cameliei Moisima marcheaza acel fericit echilibru intre spontaneitate si elaborare, placere si truda indicand autenticitatea unui talent prin acuratetea interioara care nu are nimic comun cu schematismul sau stilul sumar. Capacitatea de a organiza suprafata intr-o viziune de mare sinteza este cea care-i permite sa conceapa pornind de la stilizarea post-cubista, o intuitie dublata de rapiditatea elaborarii mentale. A picta pentru Camelia Moisima nu inseamna doar a transfigura realul, ci inseamna a-i adauga o dimensiune in plus a propriei sensibilitati si gandiri. Artista izbuteste, printr-o dinamica a creatiei sa includa in lucrari o forma particulara, un soi de transcendenta care sa mentina in limitele imaginatiei in care sfasie si dizolva imaginea inchegand-o totodata, printr-o stranie si captivanta concomitenta. Privind lucrarile Cameliei Moisima esti fascinat din prima clipa de siguranta, vigoarea si autoritatea expresiei acesteia. Doua sau trei pete plate de culoare dau lucrarilor relief, nici un detaliu inutil, nici un element nu tulbura aceste imagini ce staruie indelung in amintire dupa ce le-ai vazut. Exista in fiecare tablou bucuria de trai, prin culoare, linie, ritm pe care artista il transmite prin harul ei sugerand relatia dintre elemente, miscarea, vibratia lor interioara.
As spune ca pictura Cameliei Moisima este nu doar credibila ci, chiar benefica, prin capacitatea de a transmite privitorului bucuria momentului si o imagine noua, reconsiderabila a universului in intimitatea pe care o traim.”

Mihai Covaci , Eagallery

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.