Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Munteanu Ruxandra Ştefania

Administrator
Munteanu_Ruxandra_Stefania
Munteanu Ruxandra
Adresa: Soldat Zambilă Ioniţă nr. 4, bl.7D, sc.D, ap.160 sect. 2, Bucureşti – România
Tel: +40722.670.223; +40216.287.346
e-mail: ruxandramunteanu27@yahoo.com; m_uxy@yahoo.com

Fantezie citadină - citadina fantasy

„Fantezie citadină – citadina fantasy

Prezentare Demers Artistic
Lucrările mele tind să exprime în mod spontan stări şi sentimente. Pe măsură ce lucrarea creşte, conştientizez din ce în ce mai mult modul în care acestea se integrează în configuraţia deschisă a simbolurilor proprii. Prefer, sau mai curȃnd tind, prin fluxul ideilor, să găsesc corespondenţe proprii între semnificaţii poetice, analizȃnd şi interpretȃnd lucrările pe care le creez.
Inspiraţia apare, de obicei, cȃnd sunt concentrată asupra unor gȃnduri analitice, adesea fără o legătură cu intenţia de a crea o schiţă ci, mai degrabă, cu încercarea de a-mi defini şi redefini scopurile şi aspiraţiile, de a mă transforma continuu. Făcȃnd asta, cȃteodată încep, în mod inconştient, să schiţez linii sinuoase, care dobȃndesc semnificaţie, completȃndu-se. După ce încep să lucrez pe materialul textil, liniile nou create se multiplică şi cresc, extinzȃndu-se asemeni fractalilor şi închizȃndu-se în accente finale.
Arta mea este o artă gestuală şi se bazează, în mare măsură, pe modalităţi abstracte de a descrie sentimente şi experienţe concrete, într-un proces de sublimare.
Din punct de vedere tehnic, o parte din lucrări devin modalităţi de a explora transferul de expresie picturală către arta imprimeurilor; modalităţi care implică, se multe ori, folosirea transparenţelor; în alte lucrări, explorarea dă naştere unor compoziţii grafice.
Mă bucur de libertatea tuturor mediilor de a comunica între ele şi sunt o adeptă a acestei idei.
Pe de altă parte, în ultimele lucrări demersul meu a urmărit o separare a expresiei, rezultȃnd, pe lȃngă panourile imprimate liber şi în tehnică mixtă, o serie de picturi în acrilic şi cȃteva colaje textile.

Ruxandra Ştefana Munteanu

website link www.arte-textile.ro; www.bcub.ro;www.artpeka.ro;www.pazeltart.ro

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.