Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Neamţu Cela

Administrator
Neamţu Cela
Neamţu Cela
Adresa: Str. Valea Ialomiţei nr. 3 Bl. D22 ap. 3 Bucureşti – România
Tel: +40723.579.475
e-mail: celaneamtu@yahoo.com

Altar - Altar - tapiserie - haute lisse 220x240 cm

Altar – Altar – tapiserie – haute lisse 220×240 cm/span>

Prezentare Demers Artistic
Mărturisiri
Mă numesc Cela Neamţu. Sunt artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi muncesc în Bucureşti. Rădăcinile mele sunt adânc împlântate în solul natal. De câte ori simt nevoia să prind forţe noi, pentru o nouă lucrare, merg în satul în care m-am născut, aşezat undeva printre colinele Iaşului, la poalele unei păduri seculare.
Inovaţia spectaculoasă în structura textilă mi-a deschis porţile unor prestigioase întâlniri şi concursuri internaţionale precum Bienala Internaţională de Tapiserie de la Lausanne(1987), Trienala Internaţională de Tapiserie de la Lodz (1985, 1988), Quadrienala Artelor Decorative de la Erfurt (1983,1986), Trie¬nala Internaţională de Tapiserie de la Szombathely (2003), Trie¬nala Internaţională de Tapiserie de la Tournai (1993), Salonul de la Grand Palais, Paris, unde am obţinut Medalia de Aur pen¬tru tapiserie, în 2006. Această inovaţie constă în combinarea tehnicii clasice a ţesutului pe vertical, haute lisse, cu punctul de la Putna, inspirat din broderiile medievale româneşti. L-am ales , l-am multiplicat şi l-am transformat în nodul esenţial al „zidurilor mele de lână”.
Una din temele mele preferate este Fereastra. Dece fereeastra? Pentru că este cel mai decorativ element arhitectural care poartă în el forma stilistică, un „înăuntru” şi un „înafară”, un „aici” şi un „dincolo”. ”Înăuntru” şi „aici” oarecum ştiu ce înseamnă. Tăcute şi misterioase rămân „afară” şi „dincolo”. Pentru privitor acest dialog al formelor este tulburător şi pro¬vocator. Tot spectrul de nuanţe coloristice este trăirea şi starea mea de spirit.
Cela Neamţu 15 Februarie 2010 Gruiu,Romania

website link http://www.celaneamtu.ro

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.