Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Neamţu Cela

Administrator
Neamţu Cela
Neamţu Cela
Adresa: Str. Valea Ialomiţei nr. 3 Bl. D22 ap. 3 Bucureşti – România
Tel: +40723.579.475
e-mail: celaneamtu@yahoo.com

Altar - Altar - tapiserie - haute lisse 220x240 cm

Altar – Altar – tapiserie – haute lisse 220×240 cm/span>

Prezentare Demers Artistic
Mărturisiri
Mă numesc Cela Neamţu. Sunt artist plastic, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi muncesc în Bucureşti. Rădăcinile mele sunt adânc împlântate în solul natal. De câte ori simt nevoia să prind forţe noi, pentru o nouă lucrare, merg în satul în care m-am născut, aşezat undeva printre colinele Iaşului, la poalele unei păduri seculare.
Inovaţia spectaculoasă în structura textilă mi-a deschis porţile unor prestigioase întâlniri şi concursuri internaţionale precum Bienala Internaţională de Tapiserie de la Lausanne(1987), Trienala Internaţională de Tapiserie de la Lodz (1985, 1988), Quadrienala Artelor Decorative de la Erfurt (1983,1986), Trie¬nala Internaţională de Tapiserie de la Szombathely (2003), Trie¬nala Internaţională de Tapiserie de la Tournai (1993), Salonul de la Grand Palais, Paris, unde am obţinut Medalia de Aur pen¬tru tapiserie, în 2006. Această inovaţie constă în combinarea tehnicii clasice a ţesutului pe vertical, haute lisse, cu punctul de la Putna, inspirat din broderiile medievale româneşti. L-am ales , l-am multiplicat şi l-am transformat în nodul esenţial al „zidurilor mele de lână”.
Una din temele mele preferate este Fereastra. Dece fereeastra? Pentru că este cel mai decorativ element arhitectural care poartă în el forma stilistică, un „înăuntru” şi un „înafară”, un „aici” şi un „dincolo”. ”Înăuntru” şi „aici” oarecum ştiu ce înseamnă. Tăcute şi misterioase rămân „afară” şi „dincolo”. Pentru privitor acest dialog al formelor este tulburător şi pro¬vocator. Tot spectrul de nuanţe coloristice este trăirea şi starea mea de spirit.
Cela Neamţu 15 Februarie 2010 Gruiu,Romania

website link http://www.celaneamtu.ro

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.