Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Octavian Barbosa 20.03.1927 – 26.07.2017

Octavian Barbosa 20.03.1927 – 26.07.2017
Administrator
Uniunea Artiștilor Plastici din Romania anunță cu nesfîrșită mîhnire trecerea în veșnicie ilustrului critic de artă OCTAVIAN BARBOSA.
Personalitate culturală marcantă a ultimilor 6 decenii OCTAVIAN BARBOSA a strălucit ca un astru în Constelația Creației, profunda înțelegere a fenomenului plastic conferind artei scrisului ca și discursului narativ, valoare de epopee. Simțirea etică precum și cea estetică situate în cel mai autentic registru profesional subliniază capacitatea introspectivă a intelectualului rafinat, enunțul neemfatic primînd în fața metaforei căutate.
Transmitem compasiune familiei, prietenilor, celor care l-au cunoscut, prețuit și iubit.
Corpul neînsuflețit este depus vineri 29 iulie 2017 la Capela Centrală a Cimitirului Bellu Ortodox, înmormîntarea va avea loc sîmbătă 30 iulie 2017, ora 11.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Dl. Octavian Barbosa o să lipsească multora dintre noi! Om cald și generos, cu un zâmbet deschis și cu o privire entuziastă, Dl. Octavian Barbosa era cuceritor prin felul direct în care intuia și înțelegea să explice demersul plastic al unui artist. Cu vorbele cele mai potrivite surprindea esențialul unei creații și știa magistral să plaseze plasticianul într-un univers care abia atunci căpăta cu adevărat substanță pentru interlocutori. Valoarea cuvântului am surpins-o cel mai bine datorită strălucirii feluritelor scrieri ale D.lui Octavian Barbosa. Fie că erau cronici ori dimpotrivă, sinteze ample, fie că erau versuri succinte, dar răscolitoare ca stare, Dl. Octavian Barbosa s-a dovedit a fi întotdeauna, în scrierile sale un gânditor de profunzime. Dovada cea mai bună a acuității privirii sale o aflăm încă și acum, la atâția ani de la publicarea sa, în Dicționarul artiștilor români contemporani, București, 1976.

Roxana Păsculescu

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.