Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Parascan Silviu-Andrei

Parascan Silviu-Andrei
Administrator
Parascan Silviu-Andrei
Adresa: Str. Morilşor, nr. 38, Iaşi – România
Tel: +4075 631 544
e-mail: silviu_para2000@yahoo.com

Prezentare Demers Artistic
Abordez cu larghețe genurile figurative cum ar fi portretul, compoziția, natura statică, cu toate că cel mai apropiat mă simt de peisaj. Fac și pictură și grafică deopotrivă, așa cum puteți vedea, figurativă, de atmosferă. Pentru că de fapt caut să arăt nu atât lucrurile imediate, cât acea esență a lor. Există un spirit pe care artiștii, dacă reușesc să-l capteze în arta lor, te invită în ansamblul intim al lucrurilor. Este și ceea ce eu caut, să fac publicul să înțeleagă ca ceea ce se vede vine de fiecare dată cu o încărcătură de valențe noi, niciodată repetabile.
Silviu PARASCAN

Studiul grafic își pune vizibil amprenta asupra picturii sale, care devine o pictură de spirit grafic. Linia capătă un important rol constructiv, impune o anume claritate și expresivitate întregului ansamblu imagistic[…]Deși are certe reușite și în celelalte genuri cum ar fi portretul, natura statică sau compoziția, pasiunea pentru peisaj i-a fost insuflată în substanța sa intima de regretatul Petrache Bicer, obișnuit să-și ducă în mod repetat discipolii în plein-air. Simple case de mahala ori sat, sărăcăcioase, cu garduri strâmbe, curți cu aer mănăstiresc, un umăr de deal cu niște copaci zbârliți a iarnă, bătrâni resemnați, căzuți în uitare de sine, ierni ancestrale sau fructe îngemănate cu vase de flori: pe această “partitură“ artistul “citește“ natura, trecând-o prin lăuntrul său, pentru a-i descoperi adevărurile nerostite încă. O face de fiecare dată altfel, dar mereu cu aceeași intensitate a emoției și profunzime a spiritului[…]Sobru, subtil, reflexiv, fără a forța sau angaja în obținerea unor efecte de suprafață, Silviu ni se arată interesat mai ales de esențe. Creația sa este de un lirism dens, lisrism ce îl așază deja printre continuatorii școlii ieșene.”
Aurel ISTRATI, Muzeograf la Muzeul de Artă Iași

website link: http://silviuparascan.wixsite.com/silviuparascan

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.