Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Parascan Silviu-Andrei

Parascan Silviu-Andrei
Administrator
Parascan Silviu-Andrei
Adresa: Str. Morilşor, nr. 38, Iaşi – România
Tel: +4075 631 544
e-mail: silviu_para2000@yahoo.com

Prezentare Demers Artistic
Abordez cu larghețe genurile figurative cum ar fi portretul, compoziția, natura statică, cu toate că cel mai apropiat mă simt de peisaj. Fac și pictură și grafică deopotrivă, așa cum puteți vedea, figurativă, de atmosferă. Pentru că de fapt caut să arăt nu atât lucrurile imediate, cât acea esență a lor. Există un spirit pe care artiștii, dacă reușesc să-l capteze în arta lor, te invită în ansamblul intim al lucrurilor. Este și ceea ce eu caut, să fac publicul să înțeleagă ca ceea ce se vede vine de fiecare dată cu o încărcătură de valențe noi, niciodată repetabile.
Silviu PARASCAN

Studiul grafic își pune vizibil amprenta asupra picturii sale, care devine o pictură de spirit grafic. Linia capătă un important rol constructiv, impune o anume claritate și expresivitate întregului ansamblu imagistic[…]Deși are certe reușite și în celelalte genuri cum ar fi portretul, natura statică sau compoziția, pasiunea pentru peisaj i-a fost insuflată în substanța sa intima de regretatul Petrache Bicer, obișnuit să-și ducă în mod repetat discipolii în plein-air. Simple case de mahala ori sat, sărăcăcioase, cu garduri strâmbe, curți cu aer mănăstiresc, un umăr de deal cu niște copaci zbârliți a iarnă, bătrâni resemnați, căzuți în uitare de sine, ierni ancestrale sau fructe îngemănate cu vase de flori: pe această “partitură“ artistul “citește“ natura, trecând-o prin lăuntrul său, pentru a-i descoperi adevărurile nerostite încă. O face de fiecare dată altfel, dar mereu cu aceeași intensitate a emoției și profunzime a spiritului[…]Sobru, subtil, reflexiv, fără a forța sau angaja în obținerea unor efecte de suprafață, Silviu ni se arată interesat mai ales de esențe. Creația sa este de un lirism dens, lisrism ce îl așază deja printre continuatorii școlii ieșene.”
Aurel ISTRATI, Muzeograf la Muzeul de Artă Iași

website link: http://silviuparascan.wixsite.com/silviuparascan

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.