Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 24, 2017

Scroll to top

Top

Patru semne ale Luminii @ Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia

Patru semne ale Luminii @ Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia
Administrator

Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia organizează expoziţia de pictură şi vitraliu intitulată „Patru semne ale Luminii”, semnată de artiştii plastici:

-Maria Constantinescu (cuhnie – sala mica),

-Andrei Efremov (galeria Foisor),

-Dan Minea (cuhnie)

-Răzvan Zahu (cuhnie – sala mica).

Cei patru protagonişti ai expoziţiei de la Mogoşoaia sunt artişti cu preocupări şi căutări distincte, personalităţi artistice bine conturate dar, în egală măsură, ei sunt plasaţi sub un numitor comun: lucrările lor pun în dialog tradiţia cu exprimarea modernă, în încercarea de a explora zonele subtile, tainice, ale Creaţiei. Pânza zugrăvită în ulei, sticla pictată sau transformată în vitraliu, culoarea şi lumina, formele geometrice fundamentale, felurite simboluri, chipul Sfântului Gheorghe şi ale altor sfinţi creştini alcătuiesc în spaţiile brâncoveneşti ale Palatului de la Mogoşoaia un spectacol vizual viu şi percutant.

Expoziţia „Patru semne ale Luminii” se va deschide duminică, 23 aprilie 2017, în ziua praznicului Marelui Mucenic Gheorghe”, de la ora 11.00, iar vernisajul ei va avea loc în aceeaşi zi, la ora 16.00, cu perioda de expunere pana pe 7 mai. Imediat după vernisaj, în spaţiul Cuhniei, actriţa Ruxandra Hule şi balerina Ingrid Buzan, elevă la Şcoala nr. 97 din Bucureşti, vor prezenta un performance.

La ora 17.30, în spaţiul Palatului brâncovenesc , Sala Scoartelor, va avea loc un concert de muzică barocă susţinut de Ruxandra Cioranu (voce) acompaniata de Ecaterina Baranov (pian), in memoriam Tiberiu Brediceanu – „Cine m-aude cântând”.

Expoziţia „Patru semne ale Luminii” va fi prezentată de criticul de artă Luiza Barcan şi de Bogdan Tataru – Cazaban, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române.

Pe data de 7 mai, cu ocazia finisajului expoziţiei Patru semne ale Luminii” va fi lansat şi catalogul acesteia.

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.