Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Patru semne ale Luminii @ Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia

Patru semne ale Luminii @ Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia
Administrator

Centrul cultural „Palatele Brâncoveneşti” de la Mogoşoaia organizează expoziţia de pictură şi vitraliu intitulată „Patru semne ale Luminii”, semnată de artiştii plastici:

-Maria Constantinescu (cuhnie – sala mica),

-Andrei Efremov (galeria Foisor),

-Dan Minea (cuhnie)

-Răzvan Zahu (cuhnie – sala mica).

Cei patru protagonişti ai expoziţiei de la Mogoşoaia sunt artişti cu preocupări şi căutări distincte, personalităţi artistice bine conturate dar, în egală măsură, ei sunt plasaţi sub un numitor comun: lucrările lor pun în dialog tradiţia cu exprimarea modernă, în încercarea de a explora zonele subtile, tainice, ale Creaţiei. Pânza zugrăvită în ulei, sticla pictată sau transformată în vitraliu, culoarea şi lumina, formele geometrice fundamentale, felurite simboluri, chipul Sfântului Gheorghe şi ale altor sfinţi creştini alcătuiesc în spaţiile brâncoveneşti ale Palatului de la Mogoşoaia un spectacol vizual viu şi percutant.

Expoziţia „Patru semne ale Luminii” se va deschide duminică, 23 aprilie 2017, în ziua praznicului Marelui Mucenic Gheorghe”, de la ora 11.00, iar vernisajul ei va avea loc în aceeaşi zi, la ora 16.00, cu perioda de expunere pana pe 7 mai. Imediat după vernisaj, în spaţiul Cuhniei, actriţa Ruxandra Hule şi balerina Ingrid Buzan, elevă la Şcoala nr. 97 din Bucureşti, vor prezenta un performance.

La ora 17.30, în spaţiul Palatului brâncovenesc , Sala Scoartelor, va avea loc un concert de muzică barocă susţinut de Ruxandra Cioranu (voce) acompaniata de Ecaterina Baranov (pian), in memoriam Tiberiu Brediceanu – „Cine m-aude cântând”.

Expoziţia „Patru semne ale Luminii” va fi prezentată de criticul de artă Luiza Barcan şi de Bogdan Tataru – Cazaban, cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române.

Pe data de 7 mai, cu ocazia finisajului expoziţiei Patru semne ale Luminii” va fi lansat şi catalogul acesteia.

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.