Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 20, 2019

Scroll to top

Top

Periplu în timp @ Suceava

Periplu în timp @ Suceava
Administrator
La Galeria de Artă „Nicolae Tonitza ” din municipiul Iași se deschide marți, 21 noiembrie a.c., la ora 17.00, expoziţia de pictură cu genericul „Periplu în timp”, a artistei plastice sucevene Camelia Rusu Sadovei.

Absolventă a Institutului de Arte Plastice ”Nicolae Grigorescu” din București, promoția 1989, membru al UAP România și vicepreședinte al Filialei UAP Suceava, artista propune publicului ieșean un proiect artistic ambițios, pornit de la nevoia păstrării și valorificării patrimoniului cultural local. Pornind de la un periplu în timp, pe coordonate aleatorii, proiectul devine unul de studiu al locurilor reale din oraşul vechi al Sucevei, locuri care stau mărturie a unor vremuri de tihnă, bogate şi aşezate în ierarhii precise, cu farmec de poveste iniţiatică.

Mai rar poziţionate pe o hartă a monumentelor istorice, casele uliţelor ocolite de cruntele sistematizări păstrează şi astăzi amprenta stăpânilor de odinioară: negustori, boieri sau intelectuali remarcabili din vremuri de graţie de mult apuse. Expoziţia este un nou drum în creaţia Cameliei Rusu Sadovei, un drum care nu este lipsit de dificultate, dar care propune o întoarcere în timp, către o moştenire pentru care suntem cu toţii răspunzători.

Expoziția va fi deschisă pentru perioada 20-30 noiembrie 2017.

Articol preluat din http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vernisaj-camelia-rusu-sadovei-a-periplu-in-timpa–174693.html