Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iulie 17, 2019

Scroll to top

Top

Periplu în timp @ Suceava

Periplu în timp @ Suceava
Administrator
Filiala UAP Suceava vă invită miercuri, 17 mai, ora 17,00, la Galeriile de Artă ”Ion Irimescu” la vernisajul expoziției de pictură ”Periplu în timp” sub semnătura artistei CAMELIA RUSU SADOVEI.
În dramatic de lenta transformare a urbei noastre milenare, istoria oamenilor și a ctitoriilor lor rămâne un subiect fascinant prin mărturia răbdătoare în fața timpului a caselor boierești, a curților și mai ales a vieții care le inconjoară.
Pornind de la un periplu în timp, pe coordonate aleatorii, proiectul artistic al artistei CAMELIA RUSU SADOVEI este unul de studiu al locurilor reale din orașul vechi al Sucevei . Sunt locuri care stau mărturie a unor vremuri de tihnă, bogate și asezate în ierarhii precise, cu farmec de poveste inițiatică. Mai rar poziționate pe o hartă a monumentelor istorice, casele ulițelor ocolite de cruntele sistematizări, păstrează și azi amprenta stăpânilor de demult: negustori, boieri sau intelectuali remarcabili ai unor vremuri de grație de mult apuse. Este un nou drum în creația artistei, nu lipsit de dificultate, dar care propune o întoarcere în timp, către moștenirile pentru care suntem cu toții răspunzători.