Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 25, 2017

Scroll to top

Top

Pichiu Dan Vifor

Administrator
Pichiu Dan Vifor
Pichiu Dan Vifor
Adresa: B-dul Corvin nr.10, ap,20, Hunedoara – România
Tel: +40749.378.623
e-mail: danpichiu@gmail.com

web: ,

23-Dimineaţă 2-70x50-axp- 2012

23 Dimineaţă 2, 70×50 cm.

Prezentare Demers Artistic

Viaţa şi cariera artistică a pictorului Dan Vifor Pichiu care de-a lungul timpului a experimentat o întreagă suită de stiluri şi tehnici artistice. este marcată de „Expoziţia retrospectivă 75/25. Artistul nu a cătat un stil care să-l definească ci mai degrabă a pus în practică mereu noi modalităţi expresive care au definit fiecare treaptă a carierei sale. Într-un stil abstract şi figurativ, pe alocuri gestual conceptualist, se concretizează dens o operă picturală robustă şi originală.
Artistul dispune de o autentică forţă a transfigurării realităţii introducând în discursul artistic simboluri alături de structuri geometrice şi naturale desprinse cu mobilitate imaginativă din trinomul terestru-acvatic-celest. Frecvenţa variantelor interpretative ale unor teme abordate preferenţial, determină abordarea succesivă a unor cicluri distincte.
De la incursiuni figurative până la libertatea oferită de gestualism, picturilor sale executate în acest mod fluid, constau într-o explozie de suprafeţe cromatice, luminate cu accente de culori vibrante. Este o manieră de interpretare personală, proprie artistului şi foarte contemporană în întreg arealul artistic european.
Compoziţiile trădează rafinamentul cromatic, dinamismul formelor în spaţiu, alăurarea cromatică ingenioasă şi suprafaţa picturală vibrantă.
Privită în ansamblu această retrospectivă prin caracterul original al abordării picturale contribuie la unitatea tematică şi încununează căutările artistului demonstrând că pictura trebuie să reprezinte pictorul, să exprime forţa creatoare care i-a dat naştere.

Prof. Dr. Jula Raluca Diana

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.