Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Pichiu Dan Vifor

Administrator
Pichiu Dan Vifor
Pichiu Dan Vifor
Adresa: B-dul Corvin nr.10, ap,20, Hunedoara – România
Tel: +40749.378.623
e-mail: danpichiu@gmail.com

web: ,

23-Dimineaţă 2-70x50-axp- 2012

23 Dimineaţă 2, 70×50 cm.

Prezentare Demers Artistic

Viaţa şi cariera artistică a pictorului Dan Vifor Pichiu care de-a lungul timpului a experimentat o întreagă suită de stiluri şi tehnici artistice. este marcată de „Expoziţia retrospectivă 75/25. Artistul nu a cătat un stil care să-l definească ci mai degrabă a pus în practică mereu noi modalităţi expresive care au definit fiecare treaptă a carierei sale. Într-un stil abstract şi figurativ, pe alocuri gestual conceptualist, se concretizează dens o operă picturală robustă şi originală.
Artistul dispune de o autentică forţă a transfigurării realităţii introducând în discursul artistic simboluri alături de structuri geometrice şi naturale desprinse cu mobilitate imaginativă din trinomul terestru-acvatic-celest. Frecvenţa variantelor interpretative ale unor teme abordate preferenţial, determină abordarea succesivă a unor cicluri distincte.
De la incursiuni figurative până la libertatea oferită de gestualism, picturilor sale executate în acest mod fluid, constau într-o explozie de suprafeţe cromatice, luminate cu accente de culori vibrante. Este o manieră de interpretare personală, proprie artistului şi foarte contemporană în întreg arealul artistic european.
Compoziţiile trădează rafinamentul cromatic, dinamismul formelor în spaţiu, alăurarea cromatică ingenioasă şi suprafaţa picturală vibrantă.
Privită în ansamblu această retrospectivă prin caracterul original al abordării picturale contribuie la unitatea tematică şi încununează căutările artistului demonstrând că pictura trebuie să reprezinte pictorul, să exprime forţa creatoare care i-a dat naştere.

Prof. Dr. Jula Raluca Diana

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.