Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Popa Cănija Adriana Emilia

Administrator
ADRIANA POPA
Popa Cănija Adriana Emilia
Adresa: Deva – România
Tel: +407410 699 559
e-mail: canija56@yahoo.com

web: ,

Lumi parelele -70x100_ tehnica mixta - 2012 (Parallel worlds - 70x100_ mixed technique - 2012)

Lumi Paralele 70×100 Tehnica Mixta

Prezentare Demers Artistic

Creaţia mea este legată de personalitatea mea aflată în continuă căutare. Tot ceea ce fac este filtrat prin simţirea şi gândirea mea. Tot ceea ce văd, simt şi trăiesc, absolut totul este un posibil pretext ce poate îmbrăca diferite forme de exprimare plastică. Nimic din ceea ce fac n-ar trebui să fie străin altora. Îmi doresc, ca noi toţi, să simţim mai mult şi să fim mai empatici, să ne raportăm mai mult unul la celălalt. Creaţie însemnă libertate absolută de alegere. În momentul creaţiei mă simt liberă, fericită, împăcată cu toate cele ce trăiesc, împăcată cu mine şi cu ceilalţi.
„Mereu surprinzătoare şi totuşi constantă cu sine şi cu activitatea sa artistică Adriana Emilia Cănija Popa îşi caută în creaţie drumuri spre formule de expresie plastică, care s-o definească şi s-o stabilize în făgaşuri cucerite cu discreţie şi tenacitate, dar împărtăşite cu generozitate în lucrări de mare rafinament şi sensibilitate.” (prof univ.dr Rodica Banciu – Cuvântul de deschidere la vernisajul expoziţiei de pictură şi colaj textil„Omul pom” Galeria de Artă „Forma”, Deva, 2011).
„ Artist născut cu durerea culorii în sânge, calcă pămâmtul cu memoria formelor vegetale, a impresiei de floare, de zi şi noapte şi facere a lucrurilor.” (Miertoiu, Maria. “De unde atâta căldură, exuberanţă, dragoste de viaţă şi lumină ?…”, în Cuvântul liber, 24 martie, 2002).
.
„ Pornind de la mai vechile formulări, ce se referă la studiul structurilor naturale, demersul său se îndreaptă plin de curaj spre noi sensuri, încercând să asimileze şi să depăşească reprezentarea plastică tradiţională în favoarea uneia conceptualizate.” (Bâtcă, Mircea. „Agenda Galerie „Forma”, Arhipelag, decembrie, 2002, p.129.)

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.