Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Popa Cănija Adriana Emilia

Administrator
ADRIANA POPA
Popa Cănija Adriana Emilia
Adresa: Deva – România
Tel: +407410 699 559
e-mail: canija56@yahoo.com

web: ,

Lumi parelele -70x100_ tehnica mixta - 2012 (Parallel worlds - 70x100_ mixed technique - 2012)

Lumi Paralele 70×100 Tehnica Mixta

Prezentare Demers Artistic

Creaţia mea este legată de personalitatea mea aflată în continuă căutare. Tot ceea ce fac este filtrat prin simţirea şi gândirea mea. Tot ceea ce văd, simt şi trăiesc, absolut totul este un posibil pretext ce poate îmbrăca diferite forme de exprimare plastică. Nimic din ceea ce fac n-ar trebui să fie străin altora. Îmi doresc, ca noi toţi, să simţim mai mult şi să fim mai empatici, să ne raportăm mai mult unul la celălalt. Creaţie însemnă libertate absolută de alegere. În momentul creaţiei mă simt liberă, fericită, împăcată cu toate cele ce trăiesc, împăcată cu mine şi cu ceilalţi.
„Mereu surprinzătoare şi totuşi constantă cu sine şi cu activitatea sa artistică Adriana Emilia Cănija Popa îşi caută în creaţie drumuri spre formule de expresie plastică, care s-o definească şi s-o stabilize în făgaşuri cucerite cu discreţie şi tenacitate, dar împărtăşite cu generozitate în lucrări de mare rafinament şi sensibilitate.” (prof univ.dr Rodica Banciu – Cuvântul de deschidere la vernisajul expoziţiei de pictură şi colaj textil„Omul pom” Galeria de Artă „Forma”, Deva, 2011).
„ Artist născut cu durerea culorii în sânge, calcă pămâmtul cu memoria formelor vegetale, a impresiei de floare, de zi şi noapte şi facere a lucrurilor.” (Miertoiu, Maria. “De unde atâta căldură, exuberanţă, dragoste de viaţă şi lumină ?…”, în Cuvântul liber, 24 martie, 2002).
.
„ Pornind de la mai vechile formulări, ce se referă la studiul structurilor naturale, demersul său se îndreaptă plin de curaj spre noi sensuri, încercând să asimileze şi să depăşească reprezentarea plastică tradiţională în favoarea uneia conceptualizate.” (Bâtcă, Mircea. „Agenda Galerie „Forma”, Arhipelag, decembrie, 2002, p.129.)

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.