Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Popa “Laurian” Nicolae

Administrator
Popa L Nicolae
Nicolae “Laurian” Popa
Adresa: Str. Renasterii 48, Arad – România
Tel:
e-mail: Str Renasterii 48 Arad

web: ,

Destin

Destin, 120×100 cm., ulei pe pânză

Prezentare Demers Artistic

Comunicarea prin artă

Aducem in atentia iubitorilor de arta opera pictorului aradean Nicolae “Laurian” Popa, absolvent al Academiei de Arta “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti promotia 1994, clasa profesorului Ion Salisteanu.

Nicolae “Laurian” Popa este cunoscut ca pictor de talent inca din activitatea premergatoare atestatului institutiei de specialitate prin participarea sa rodnica la expozitii de grup si personale organizate cu diferite ocazii in Bucuresti si Arad, lucrarile lui fiind achizitionate in colectii particulare din Germania, Franta, Italia, Austria, Elvetia, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Participa frecvent la Expozitii Republicane, Bienale de desen si pictura, Expozitii Municipale.

Pictorul, ajuns la deplina maturitate artistica, descopera si identifica aspectul interior al lucrurilor si gaseste formulele necesare redarii in exterior a concluziilor stabilite conform propriei personalitati. Pentru a privi un tablou de Nicolae “Laurian” Popa trebuie sa adopti o atitudine de pornire launtrica pentru sintagma “Frumos si Bine” la nivel universal si sa te analizezi pe tine insuti, ca in fata unui juriu al dreptatii si al liberului arbitru; sa te reconsideri pe tine care esti in esenta, nu cel care te manifesti in toate zilele de rand pe aceasta cale de lume (dimensiune).

Matricea spirituala a picturilor realizate de Nicolae “Laurian” Popa cred ca trebuie cautata atat in zona sacralitatii romanesti cat si in cea a simbolurilor sacre provenind din alte culturi prin aceasta reusind ridicarea lor pe un nou filon al cunoasterii. Renuntand la efecte facile si false interpretari autorul incearca definirea in propria-i opera a arhetipului general valabil care transcede universalitatea.

website link: ,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.