Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Popa “Laurian” Nicolae

Administrator
Popa L Nicolae
Nicolae “Laurian” Popa
Adresa: Str. Renasterii 48, Arad – România
Tel:
e-mail: Str Renasterii 48 Arad

web: ,

Destin

Destin, 120×100 cm., ulei pe pânză

Prezentare Demers Artistic

Comunicarea prin artă

Aducem in atentia iubitorilor de arta opera pictorului aradean Nicolae “Laurian” Popa, absolvent al Academiei de Arta “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti promotia 1994, clasa profesorului Ion Salisteanu.

Nicolae “Laurian” Popa este cunoscut ca pictor de talent inca din activitatea premergatoare atestatului institutiei de specialitate prin participarea sa rodnica la expozitii de grup si personale organizate cu diferite ocazii in Bucuresti si Arad, lucrarile lui fiind achizitionate in colectii particulare din Germania, Franta, Italia, Austria, Elvetia, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Participa frecvent la Expozitii Republicane, Bienale de desen si pictura, Expozitii Municipale.

Pictorul, ajuns la deplina maturitate artistica, descopera si identifica aspectul interior al lucrurilor si gaseste formulele necesare redarii in exterior a concluziilor stabilite conform propriei personalitati. Pentru a privi un tablou de Nicolae “Laurian” Popa trebuie sa adopti o atitudine de pornire launtrica pentru sintagma “Frumos si Bine” la nivel universal si sa te analizezi pe tine insuti, ca in fata unui juriu al dreptatii si al liberului arbitru; sa te reconsideri pe tine care esti in esenta, nu cel care te manifesti in toate zilele de rand pe aceasta cale de lume (dimensiune).

Matricea spirituala a picturilor realizate de Nicolae “Laurian” Popa cred ca trebuie cautata atat in zona sacralitatii romanesti cat si in cea a simbolurilor sacre provenind din alte culturi prin aceasta reusind ridicarea lor pe un nou filon al cunoasterii. Renuntand la efecte facile si false interpretari autorul incearca definirea in propria-i opera a arhetipului general valabil care transcede universalitatea.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.