Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Popa Valentin

Administrator
Popa Valentin
Popa Valentin
Adresa: Str. Zidarilor, nr. 8, Bloc R6, Scara a IIIa, Apartament 62,Galați – România
Tel: +40745 163 713, +40336 803 612
e-mail: aquarisvp@yahoo.com; valipopa72@gmail.com

web:

1619410_694465837259632_591809436_n

Compozitie

Prezentare Demers Artistic

Indiferent de diversitatea tematică sau a tehnicilor, folosite la lucru, în lucrările mele se întâlnesc atât figurativul dar şi sintetizarea formelor până la abstractizare.
În tehnica fierului sudat, încerc a oferi acestui material virtuți care să exprime cât mai convingător ideea-mesaj. Lucrările mele urmăresc volumul în spațiu într-un exercițiu expresionist care m-a individualizat în tot acest timp.
Căutările artistice nu se opresc doar la această tehnică de execuție. Permanent, caut noi metode de expresie : de la cioplirea lemnului care reține prin căldura modelajului ( “Băiat ghemuit”, “Taina”, Germinație), la răceala metalului încercând a reduce aici formele doar la elemente esențiale ilustrării tridimensionale a formei (“Povara întrebărilor”, “Rugăciune”, “Geneză”, Centaur rănit); de la compoziții în care folosesc un singur material precum lemnul ori piatra ( “Pescăruș” , “Cavaler”, Maternitate), la combinarea a două materiale precum lemnul și fierul în compoziții elegante, statice sau dinamice ( “Compoziție spațială”, “Pieta”, “Jertfă”).
Majoritatea lucrărilor sunt sculptură mică dar am reușit și realizarea unor lucrări de dimensiuni mari precum “Pasărea Phoenix”- fier sudat, “Sfatul Înțelepților” – inox, “Pieta” și “Jertfă” – lemn, cu prilejul unor tabere ori concursuri de creație.

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.