Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 29, 2017

Scroll to top

Top

Popescu Șerban

Administrator
Serban Popescu
Popescu Șerban
Adresa: Str, Maior Gh Sontu, nr.7, bloc C3, scara A, ap 5, Ploiești – România
Tel: +40744 309 461
e-mail: serbanipopescu@yahoo.ro

Natura statica 70x70 cm Acril pe panza Static nature 70x70 cm Acrylic on canvas jpg

Natura statica-70×70-cm-Acril pe panza

Prezentare Demers Artistic

Pentru Serban Popescu, opera de arta este rezultatul unui proces de creatie indelung elaborat, ce rezida din transformarea unor forme naturale aparent banale (pesti, pasari, fructe, ceramica utilitara, etc), intr-un mod echilibrat, armonios si expresiv, in forme cu valoare estetica. Asistam la o ecuatie clara intre relatia natura si imaginea propriei sale sensibilitati estetice. Dominanta cromatica este pentru pictor, un ansamblu bland de griuri, care se deplaseaza mai mult pe orizontala si vertical si mai putin in adancimea tabloului. Serban Popescu nu-si permite inovatii fara acoperire estetica, se tradeaza ca monunetalist atat in planul compozitional, cat si tehnic, lucru de altfel, ce nu-l face mai putin interesant, ci dinpotriva, transmite firesc mesajul sau care este cert o stare – comunicare a universului pictorului.

Ion Pantilie

Exista la Serban Popescu o tensiune intre desenul solid, respectiv
intre constructia logica si severa a tabloului, si evanescenta irizarilor cromatice care amintesc de fluiditatea si rafinamentul lui Bonnard. Asa cum subiectele pictorului iti dau impresia unui citat arheologic nealterat de vreme, imun la oscilatiile stricatoare de echilibru, arta lui Serban Popescu pare, in intregul ei, destinata durabilitatii.

Virgil Poleacu

website link: www.serbanpopescu.com

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.