Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Popescu Șerban

Administrator
Serban Popescu
Popescu Șerban
Adresa: Str, Maior Gh Sontu, nr.7, bloc C3, scara A, ap 5, Ploiești – România
Tel: +40744 309 461
e-mail: serbanipopescu@yahoo.ro

Natura statica 70x70 cm Acril pe panza Static nature 70x70 cm Acrylic on canvas jpg

Natura statica-70×70-cm-Acril pe panza

Prezentare Demers Artistic

Pentru Serban Popescu, opera de arta este rezultatul unui proces de creatie indelung elaborat, ce rezida din transformarea unor forme naturale aparent banale (pesti, pasari, fructe, ceramica utilitara, etc), intr-un mod echilibrat, armonios si expresiv, in forme cu valoare estetica. Asistam la o ecuatie clara intre relatia natura si imaginea propriei sale sensibilitati estetice. Dominanta cromatica este pentru pictor, un ansamblu bland de griuri, care se deplaseaza mai mult pe orizontala si vertical si mai putin in adancimea tabloului. Serban Popescu nu-si permite inovatii fara acoperire estetica, se tradeaza ca monunetalist atat in planul compozitional, cat si tehnic, lucru de altfel, ce nu-l face mai putin interesant, ci dinpotriva, transmite firesc mesajul sau care este cert o stare – comunicare a universului pictorului.

Ion Pantilie

Exista la Serban Popescu o tensiune intre desenul solid, respectiv
intre constructia logica si severa a tabloului, si evanescenta irizarilor cromatice care amintesc de fluiditatea si rafinamentul lui Bonnard. Asa cum subiectele pictorului iti dau impresia unui citat arheologic nealterat de vreme, imun la oscilatiile stricatoare de echilibru, arta lui Serban Popescu pare, in intregul ei, destinata durabilitatii.

Virgil Poleacu

website link: www.serbanpopescu.com

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.