Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 09/12/2023

Scroll to top

Top

POVESTEA CARE AR FI PUTUT FI @ Iaşi - UAP

POVESTEA CARE AR FI PUTUT FI @ Iaşi
Doctor

„POVESTEA CARE AR FI PUTUT FI”-Oana Maria Nae

Începută ca un demers intimist, prilej de rememorare și reactivare a unui proces creativ personal, expoziția de față devine un suport al ideii de potențialitate a unei cariere artistice care nu s-a întâmplat. Oana Maria Nae este în prezent istoric de artă și se concentrează pe zona teoriei artei moderne și designului modern. Cu toate acestea, cu mai mulți ani în urmă, ea a avut parte de o formare în câmpul artelor vizuale, experimentând lucrul cu diverse concepte și tehnici artistice.

Expoziția constă într-un colaj fragmentar realizat din schițe, texte, lucrări cu diverse teme pe care Oana Maria Nae le-a realizat din școala primară până in perioada studiilor masterale (aprox. 1990-2008). Acestora se adaugă un proces activ și actual de auto-analiză care are la bază distanțarea temporală față de acea perioadă. Intervalul dintre posibilul început al unei cariere artistice și prezentul dominat de alte preocupări, profesionale sau domestice, devine un timp in care capacitatea și libertatea de a alege, supunerea față de alegeri și acceptarea lor, se transformă subtil într-un mecanism de reglare și înțelegere a echilibrului între realitate și potențialitate.

O vădită notă feministă de lectură a acestui act artistic este adusă de rolurile pe care Oana Maria Nae și le asumă și expune pe tot acest fond. Ca un ecou real acestor idei sunt aduse în expoziție câteva lucrări realizate de Ioana Păvăleanu, medic, și Horia Ioachim Nae, lucrări care conturează alte potențialități creative, una de amator, iar alta de copil în formare, care se pot stinge sau, dimpotrivă, pot crește sau exista în continuare.

Galeria Aparte, Th. Codrescu nr.6 Iași, 10 – 16 august 2023

Invitați speciali: Ioana Păvăleanu și Horia Ioachim Nae