Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 19, 2017

Scroll to top

Top

Poveşti mediteraneene @ Râmnicu Vâlcea

Poveşti mediteraneene @ Râmnicu Vâlcea
Administrator
În perioada 31 ianuarie – 16 februarie 2017, Galeriile de Artă „Artex” din Râmnicu Vâlcea vor fi gazda unei inedite expoziţii de gravură şi acuarelă, semnată de una dintre cele mai apreciate graficiene contemporane: Rodica LOMNĂŞAN.

Gândită ca o invitaţie la nostalgie estivală în plină iarnă, expoziţia poartă titlul „Poveşti mediteraneene” şi este alcătuită din patruzeci de lucrări, în majoritatea lor peisaje, realizate de artistă în Insula Cipru, între anii 2009-2015.

„Am început această serie de lucrări ca o poezie închinată naturii, într-un loc în care timpul pare să se fi oprit. Timpul petrecut în acest spaţiu, încărcătura legendară a locului mi-au inspirat o nouă viziune asupra naturii din jur şi asupra unor elemente simbolice cheie. Aici s-au amestecat în timp civilizaţii, religii, tradiţii – toate lasând în aer o atmosferă cu totul specifică, greu de definit, dar care iţi încarcă sufletul pozitiv”, mărturiseşte artista despre lucrările născute în Cipru pe parcursul a şase ani.

O parte dintre lucrările create în Cipru de Rodica Lomnăşan au fost expuse şi la Institutul Cultural Român din Bucureşti, în 2016.

Rodica Lomnăşan s-a născut la Alamor, judeţul Sibiu, în 1965 şi a absolvit secţia de grafică a Universităţii Naţionale de Arte în 1994. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România a devenit, în 2010, şi membră a EKATEK – Cyprus Chamber of Art. Pe insula Cipru, în jumătatea grecească, Rodica Lomnăşan a trăit şi a lucrat în ultimii ani. A deschis mai multe expoziţii, la Muzeul de Gravură Hambis – Plataniskia, în 2009 şi la Limassol în acelaşi an, la Nicosia în 2007 şi la Kallepeia în 2006. În 2009, în cadrul workshop-ului de vară de la Muzeul de Gravură Hambis, Rodica Lomnăşan a primit Premiul oferit de Hellenic Bank pentru predarea de tehnici de gravură. Bogata activitate artistică a graficienei se reflectă şi în numeroase participări la expoziţii de grup, mai ales peste hotare, precum şi în câteva personale deschise în Belgia şi Olanda.

Expoziţia „Poveşti mediteraneene” va fi vernisată marţi, 31 ianuarie 2017, ora 18.00, la Galeriile de Artă „Artex” din Râmnicu Vâlcea.

Curator: Luiza BARCAN

 

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate)

Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.