Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 28, 2020

Scroll to top

Top

Premiile U.A.P. din România pentru anul 2015

Premiile U.A.P. din România pentru anul 2015
Administrator
Stimați colegi,

Prin prezenta vă comunicăm că în acest an se vor acorda Premiile U.A.P din România pentru anul 2015.

Proiectul va fi susţinut financiar de către Ministerul Culturii și U.A.P din România.
Vor fi nominalizați artiştii care au avut participări expoziționale semnificative în anul 2015.
Dosarele pentru nominalizare la premiile U.A.P din România pot fi transmise până la data de 30 octombrie 2016 și vor fi jurizate de către Comisia Națională de Acordare a Premiilor și Burselor U.A.P, desemnată de către Adunarea Generală.

Materialele se vor depune la sediul U.A.P din Piaţa Amzei nr 13, etaj 4, sector 1, Bucureşti.

Dosarul va cuprinde: CV-ul artistului, fotografii/cataloage/materiale publicitare reprezentative ale proiectului vizual propus, cu titlul expoziției, perioada și locul de expunere.

Pentru categoria Multimedia candidații vor prezenta inclusiv un CD.

Candidații pentru categoria Critică, vor prezenta lucrări dedicate artei contemporane: culegeri de eseuri, monografii, studii critice, curatoriat (toate etapele organizării unei expoziții).

Pentru categoria Marele Premiu și pentru Premiul de Excelență va fi luată în considerare întreaga activitate de creație artistică.

Nominalizările se vor face pentru următoarele categorii:

Marele Premiu

Premiul de Excelență

Premiul pentru Pictură

Premiul pentru Sculptură

Premiul pentru Grafică

Premiul pentru Arte Decorative

Premiul pentru Scenografie

Premiul pentru Artă Plastică Religioasă și Restaurare

Premiul pentru Artă în Spațiul Public

Premiul pentru Multimedia

Premiul pentru Tineret

Premiul pentru Design

Premiul Juriului

 

Consiliul Director al U.A.P din România

 

Premiile UAP la Art Safari

Pavilionul de artă București Art Safari va susține, la ediţia din acest an, premiile naţionale ale Uniunii Artiştilor Plastici din România. Acordarea acestor distincţii de către UAP va fi realizată cu sprijinul Ministerului Culturii.

Categoriile de decernare a premiilor UAP din acest an vor fi următoarele: Marele Premiu, Premiul de Excelență, Premiul pentru Pictură, Premiul pentru Sculptură, Premiul pentru Grafică, Premiul pentru Arte Decorative, Premiul pentru Scenografie, Premiul pentru Artă Plastică Religioasă și Restaurare, Premiul pentru Artă în Spațiul Public, Premiul pentru Multimedia, Premiul pentru Tineret, Premiul pentru Design şi Premiul Juriului.

Pavilionul de artă București Art Safari reprezintă un eveniment cultural anual organizat în luna mai, în cadrul căruia se regăsesc, printre expozanţi, galerii de artă contemporană ori muzee de artă modernă, atât din România, cât şi din străinătate. Ediţia mai 2016 a avut 25.000 de vizitatori, care au indus atmosfera culturală occidentală în București – capitala contrastelor dintre Est și Vest. O dovadă sigură a interesului crescut al publicului referitor la evenimentele culturale de anvergură și calitate.

Ediţiile anterioare ale Art Safari au ajuns cunoscute şi peste hotare, atrăgând în 2016 personalități și colecționari de renume în perioada târgului. Printre muzeele și instituțiile internaționale participante se numără Tate Modern, Muzeul Beelden aan Zee, Comisia de Cultură a Parlamentului din Bavaria, Curatoriumul european al dosarului de candidatură al Bucureștiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, dar și specialiști din muzeele de artă din Strasbourg, Stockholm, Varșovia, Viena, Haifa, Paris, Johannesburg, Haga etc.

Un eveniment ce merită atenţia dumneavoastră, demn de trecut în agendă.

logo uap