Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 25, 2017

Scroll to top

Top

Prezentare de artist: Marilena Preda Sânc la MNAC

Administrator
Prezentare de artist: MARILENA PREDA SÂNC
MNAC: miercuri, 10 iunie, ora 19:00
Seria întâlnirilor din cadrul expoziției „Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950” (curator Adrian Guță), continuă la Muzeul Național de Artă Contemporană cu un eveniment având-o ca invitată pe Marilena Preda Sânc, într-un dialog cu Adrian Guță. 
Marilena Preda Sânc (n. 1955) afirmă: „Mă consider un pictor de imagini statice și în mișcare, o artistă 
interdisciplinară ce creează desen, pictură, obiect, fotografie, carte de artist, instalație, video și performance“. A contribuit din „linia întâi“ la impunerea neoexpresionismului ca marcă identitară a picturii generației ′80. Arta pe care o face problematizează feminitatea și reprezentarea corpului din perspectivă feministă, atitudine care guvernează și recursul la performance și video sau multimedia. Opțiunii pentru feminism i s-a adăugat, odată cu trecerea pragului noului mileniu, structurarea unei viziuni ecologiste. Comentariul critic asupra dezastrelor totalitarismului, definitoriu pentru lucrări importante ale anilor ’90, a fost urmat de meditația în termeni artistici asupra globalizării și asupra 
necesarei reevaluări în cheie ecologică a raporturilor cu planeta pe care o locuim. (Adrian Guță)
Seria de întâlniri și dezbateri în cadrul expoziției „Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950” (curator Adrian Guță)
Intrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare gratuită.
Copyright © Marilena Preda Sânc, ALIVE carte artist, colaj 34,24,3 cm, 1993 
Sponsor: Crama Oprișor

MNAC Central
Muzeul Național de Artă Contemporană 
Palatul Parlamentului, Aripa E4 
Str. Izvor 2-4, 050563 București (RO
Acces prin Calea 13 Septembrie, poarta B3
Miercuri – Duminică, 10h00 – 18h00
T/ 021 318 91 37, F/ 021 318 91 38
info@mnac.ro www.mnac.ro

MARILENA PREDA SANC -MNAC

Comments

  1. casa artelor

    Casa artelor

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.