Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | februarie 25, 2018

Scroll to top

Top

Prezentare de artist: Petru Lucaci la MNAC

Administrator

Prezentare de artist: Petru Lucaci
MNAC: miercuri, 24 iunie 2015, ora 19:00
Seria întâlnirilor din cadrul expoziției „Învățământul artistic bucureștean și arta românească după 1950” (curator Adrian Guță), continuă la Muzeul Național de Artă Contemporană cu un eveniment având-ul ca invitat pe Petru Lucaci, într-un dialog cu Adrian Guță.

Petru Lucaci (n. 1956) este un „optzecist“ care s-a lansat în viața artistică românească spre sfârșitul deceniului al nouălea al secolului trecut. Pe urmele lui Lao-Tzî, Lucaci consideră că un călător bun este acela preocupat mai mult de drumul însuși decât de „gândul de a ajunge“. Etapele lui de lucru și „popasurile“ expoziționale aduc surprize, confirmări, noi schimbări…, ocolesc comoditatea. Opțiunile tematice, tehnice, stilistice și-au constituit un teritoriu în expansiune, de la pictură la obiect, fotografie și new media, de la tatonări ale relației figurativ-abstract la un neoexpresionism ce dialoga cu gestualismul abstract, de acolo la hiperrealism și iar la fertile topiri de granițe, de la explozia cromatică la implozia spre negru și înapoi. Ramificațiile, revenirile, scurtăturile, trecerile de nivel pe drumul lui Petru Lucaci „desenează“ o concepție postmodernă de construcție a operei, în care fragmentul, colajul, alternarea relaxată între mai multe opțiuni sau combinarea lor contribuie la întreținerea vitalității creației.

 

Copyright © Petru Lucaci, Clarobscur 5, tehnică mixtă pe pânză, 120×150 cm, 2005.

Intrarea este liberă. Se asigură accesul cu automobilul propriu / taxiul și locuri de parcare gratuită.

MNAC Central
Muzeul Național de Artă Contemporană
Palatul Parlamentului, Aripa E4

Str. Izvor 2 – 4, 050563 București (RO)
Acces prin Calea 13 Septembrie, poarta B3
Miercuri – Duminică, 10h00 – 18h00
T/ 021 318 91 37, F/ 021 318 91 38
info@mnac.ro, www.mnac.ro

Petru Lucaci Clarobscur 5

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.