Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 19, 2018

Scroll to top

Top

Pricopescu Agatha

Administrator
PRICOPESCU_AGATHA
Pricopescu Agatha
Adresa: Str. Intrarea Amzei nr. 3 ap. 4 sect. 1 , Bucureşti – România
Tel: +40212.523.549, +40733.545.437
e-mail: agatha.pricopescu@yahoo.com
Obsesie _ Obsession - tehnică mixtă imprimare textilă şi acril _ mixt tehnique - 100x130 cm
Obsesie – tehnică mixtă imprimare textilă şi acril – 100×130 cm
Prezentare Demers Artistic
Suprafete adanci de Guglielmo Gigliotti

Agatha Pricopescu prezinta o serie de lucrari serigrafice, panouri pe matase, decorative, la prima ei expozitie personala in-afara Romaniei. De fapt, tanara artista nu lucreaza niciodata pe hartie sau carton ci urmeaza un tipar desenat de catre ea, ghidandu-si toata creatia in a-si designa prepararea propriilor panze inainte de serigrafie. Aceasta serigrafie este constituita din bucati de hartie sau voal pe care ea le rasuceste si le tese impreuna, intr-o compozitie caracterizata de o dominanta lineara, in acest fel nascandu-se semnele intrinsece, tusele, retelele de fire. Ele vibreaza si se rasucesc pe suprafata sustinuta de contrastul creat de pete ample, benzi subtiri si inguste care agita planul, fara insa a-l include.
Foarte bogat este alfabetul si complexitatea limbii gramaticale a lui Pricopescu, prin tonurile suprapozitionate, picurarea calauzita, recompunerea naturala geometrica, prin punctarea spre sedimentare, fiind totul ordonat intr-un echilibru dintre greutate si contragreutate, forme si nonforme, ce aduce compozitia intr-o orchestra de valoare care se pierde din clasica arta. Impulsul energic, pur si foarte proeminent este evident in arta serigrafica a acestui artist Roman, de la salturile libertine pana la eruptia unei forte de energie reiesita prin pori din strafundul ei.
Ca o confesiune comunicata la un nivel de “lume a ei semnata cromatic”, arta ei transmite mesaje vizibile facand-o cunoscuta ca artist.
Gesturile sale expresive, liniile precise, neinhibate si schimbarile neasteptate de directie in splendoarea curbelor, sunt efecte ale unei arte intense similara ”scrisului profund”. Ele reprezinta o profunzime dintr-un cantec al suprafetelor care apoi sunt ingropate , nu cu o luciditate descifrabila.

website link www.agatha-pricopescu.ro; www.agathapricopescu.ro

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.