Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 23, 2017

Scroll to top

Top

Pricopescu Agatha

Administrator
PRICOPESCU_AGATHA
Pricopescu Agatha
Adresa: Str. Intrarea Amzei nr. 3 ap. 4 sect. 1 , Bucureşti – România
Tel: +40212.523.549, +40733.545.437
e-mail: agatha.pricopescu@yahoo.com
Obsesie _ Obsession - tehnică mixtă imprimare textilă şi acril _ mixt tehnique - 100x130 cm
Obsesie – tehnică mixtă imprimare textilă şi acril – 100×130 cm
Prezentare Demers Artistic
Suprafete adanci de Guglielmo Gigliotti

Agatha Pricopescu prezinta o serie de lucrari serigrafice, panouri pe matase, decorative, la prima ei expozitie personala in-afara Romaniei. De fapt, tanara artista nu lucreaza niciodata pe hartie sau carton ci urmeaza un tipar desenat de catre ea, ghidandu-si toata creatia in a-si designa prepararea propriilor panze inainte de serigrafie. Aceasta serigrafie este constituita din bucati de hartie sau voal pe care ea le rasuceste si le tese impreuna, intr-o compozitie caracterizata de o dominanta lineara, in acest fel nascandu-se semnele intrinsece, tusele, retelele de fire. Ele vibreaza si se rasucesc pe suprafata sustinuta de contrastul creat de pete ample, benzi subtiri si inguste care agita planul, fara insa a-l include.
Foarte bogat este alfabetul si complexitatea limbii gramaticale a lui Pricopescu, prin tonurile suprapozitionate, picurarea calauzita, recompunerea naturala geometrica, prin punctarea spre sedimentare, fiind totul ordonat intr-un echilibru dintre greutate si contragreutate, forme si nonforme, ce aduce compozitia intr-o orchestra de valoare care se pierde din clasica arta. Impulsul energic, pur si foarte proeminent este evident in arta serigrafica a acestui artist Roman, de la salturile libertine pana la eruptia unei forte de energie reiesita prin pori din strafundul ei.
Ca o confesiune comunicata la un nivel de “lume a ei semnata cromatic”, arta ei transmite mesaje vizibile facand-o cunoscuta ca artist.
Gesturile sale expresive, liniile precise, neinhibate si schimbarile neasteptate de directie in splendoarea curbelor, sunt efecte ale unei arte intense similara ”scrisului profund”. Ele reprezinta o profunzime dintr-un cantec al suprafetelor care apoi sunt ingropate , nu cu o luciditate descifrabila.

website link www.agatha-pricopescu.ro; www.agathapricopescu.ro

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.