Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2020

Scroll to top

Top

Pricopescu Agatha

Administrator
PRICOPESCU_AGATHA
Pricopescu Agatha
Adresa: Str. Intrarea Amzei nr. 3 ap. 4 sect. 1 , Bucureşti – România
Tel: +40212.523.549, +40733.545.437
e-mail: agatha.pricopescu@yahoo.com
Obsesie _ Obsession - tehnică mixtă imprimare textilă şi acril _ mixt tehnique - 100x130 cm
Obsesie – tehnică mixtă imprimare textilă şi acril – 100×130 cm
Prezentare Demers Artistic
Suprafete adanci de Guglielmo Gigliotti

Agatha Pricopescu prezinta o serie de lucrari serigrafice, panouri pe matase, decorative, la prima ei expozitie personala in-afara Romaniei. De fapt, tanara artista nu lucreaza niciodata pe hartie sau carton ci urmeaza un tipar desenat de catre ea, ghidandu-si toata creatia in a-si designa prepararea propriilor panze inainte de serigrafie. Aceasta serigrafie este constituita din bucati de hartie sau voal pe care ea le rasuceste si le tese impreuna, intr-o compozitie caracterizata de o dominanta lineara, in acest fel nascandu-se semnele intrinsece, tusele, retelele de fire. Ele vibreaza si se rasucesc pe suprafata sustinuta de contrastul creat de pete ample, benzi subtiri si inguste care agita planul, fara insa a-l include.
Foarte bogat este alfabetul si complexitatea limbii gramaticale a lui Pricopescu, prin tonurile suprapozitionate, picurarea calauzita, recompunerea naturala geometrica, prin punctarea spre sedimentare, fiind totul ordonat intr-un echilibru dintre greutate si contragreutate, forme si nonforme, ce aduce compozitia intr-o orchestra de valoare care se pierde din clasica arta. Impulsul energic, pur si foarte proeminent este evident in arta serigrafica a acestui artist Roman, de la salturile libertine pana la eruptia unei forte de energie reiesita prin pori din strafundul ei.
Ca o confesiune comunicata la un nivel de “lume a ei semnata cromatic”, arta ei transmite mesaje vizibile facand-o cunoscuta ca artist.
Gesturile sale expresive, liniile precise, neinhibate si schimbarile neasteptate de directie in splendoarea curbelor, sunt efecte ale unei arte intense similara ”scrisului profund”. Ele reprezinta o profunzime dintr-un cantec al suprafetelor care apoi sunt ingropate , nu cu o luciditate descifrabila.

website link www.agatha-pricopescu.ro; www.agathapricopescu.ro