Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 18, 2018

Scroll to top

Top

Radu Cristian

Administrator
RADU CRISTIAN
Radu Cristian
Adresa: Str. Dorobanţilor, nr. 31, bl. A30, ap. 63, Brăila – România
Tel: +40239.673.234
e-mail: c_radu82@yahoo.com

Delta, acrilic-panză - acryl-canvas - 70x70 cm.

Delta-acrilic-panză-70×70-cm.

Prezentare Demers Artistic
Lucrările lui Cristian Radu aglomerează ȋn cadrul lor diverse materii şi forme ale realului care se echilibrează reciproc, atât din punct de vedere cromatic, cât şi din cel al locului ocupat pe pânză, chiar daca ele sunt poziţionate uneori instabil.
Avem ȋn faţa ochilor peisaje, compoziţii cu personaje, mitologii, din care artistul a păstrat mesajul ce face recognoscibil fiecare gen. Noutatea consta ȋn modul personal de a organiza spaţiul şi de a transmite vizual, prin elemente cheie, aceeaşi stare.
Un loc important ȋl ocupa culorile primare: galbenul, roşul, albastrul. Atunci când ele au rolul de fundal şi suport, transmit din forţa lor expresivă şi celorlalte elemente, pe care le ordonează, devenind ele ȋnsele medii cu legi proprii. Alteori ele apar ca tuşe reprezentând lumina şi creează fante ce suspendă diverse zone şi le deschide spre exterior.
A-i ȋnţelege lucrările lui Cristian Radu ȋnseamnă a percepe modul ȋn care suprapunerile de culori şi texturi realizează câmpuri diferite de materialitate ȋn cadrul tabloului, creând iluzia de spaţiu palpabil dar şi de a vedea ȋn culorile utilizate un mod de transpunere ȋntr-o expresie plastică a unei stări specifice. Astfel se poate vedea cum se păstrează ȋn arta contemporană o lege fundamentală a picturii, aceea de a recrea realul, aici acest demers realizându-se ȋntr-un stil ce se ȋnrudeşte cu grafica de tip simbolist.
Muzeograf Claudia-Anca Moldovan

website link www.cristianraduart.wordpress.com,

Anunț important

privind actualizarea informațiilor personale de contact din baza de date,

Vă rugăm să ne transmiteți următoarele date pentru a putea actualiza baza de date a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din România, astfel: adresa de email; numere de telefon (fixe, mobile, atelier, etc); adresa de corespondență (de preferat copie după actul de identitate). Toate aceste informații vă rugăm să ni le trimite-ți la adresa de e-mail hr@uap.ro

privind transmiterea datelor pentru legitimații,

Pentru preschimbarea/tiparirea legitimațiilor noi de tip CARD, va rugăm să trimite-ți fotografia portret ăn format 3/4 cm cât și copia actului de identitate doar la adresa de e-mail: legitimatii@uap.ro Datele trimise către oricare alta adresă de email din domeniul @uap.ro, nu garantează că acestea ajunge la HR pentru prelucrare și tipărire, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.

 Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:
  • fotografie autor 1 buc.; fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.; CV în română și CV în engleză; date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site; scurt text critic sau de autor în română și engleză.