Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Radu Cristian

Administrator
RADU CRISTIAN
Radu Cristian
Adresa: Str. Dorobanţilor, nr. 31, bl. A30, ap. 63, Brăila – România
Tel: +40239.673.234
e-mail: c_radu82@yahoo.com

Delta, acrilic-panză - acryl-canvas - 70x70 cm.

Delta-acrilic-panză-70×70-cm.

Prezentare Demers Artistic
Lucrările lui Cristian Radu aglomerează ȋn cadrul lor diverse materii şi forme ale realului care se echilibrează reciproc, atât din punct de vedere cromatic, cât şi din cel al locului ocupat pe pânză, chiar daca ele sunt poziţionate uneori instabil.
Avem ȋn faţa ochilor peisaje, compoziţii cu personaje, mitologii, din care artistul a păstrat mesajul ce face recognoscibil fiecare gen. Noutatea consta ȋn modul personal de a organiza spaţiul şi de a transmite vizual, prin elemente cheie, aceeaşi stare.
Un loc important ȋl ocupa culorile primare: galbenul, roşul, albastrul. Atunci când ele au rolul de fundal şi suport, transmit din forţa lor expresivă şi celorlalte elemente, pe care le ordonează, devenind ele ȋnsele medii cu legi proprii. Alteori ele apar ca tuşe reprezentând lumina şi creează fante ce suspendă diverse zone şi le deschide spre exterior.
A-i ȋnţelege lucrările lui Cristian Radu ȋnseamnă a percepe modul ȋn care suprapunerile de culori şi texturi realizează câmpuri diferite de materialitate ȋn cadrul tabloului, creând iluzia de spaţiu palpabil dar şi de a vedea ȋn culorile utilizate un mod de transpunere ȋntr-o expresie plastică a unei stări specifice. Astfel se poate vedea cum se păstrează ȋn arta contemporană o lege fundamentală a picturii, aceea de a recrea realul, aici acest demers realizându-se ȋntr-un stil ce se ȋnrudeşte cu grafica de tip simbolist.
Muzeograf Claudia-Anca Moldovan

website link www.cristianraduart.wordpress.com,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.