Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Rozsnyai Valentin Iosif

Administrator
ROZSNYAI VALENTIN IOSIF
Rozsnyai Valentin Iosif
Adresa: Str. Arh. Ghermano Vida Nr. 10 – Sighetu Marmaţiei – jud. Maramureş – România
Tel: +40768.260.404
e-mail: rozsnyai_vali@yahoo.com
web:,

Căderea lui Icar- The fall of Icar - ulei - pânză - oil - canvas - 120 x 150 cm.

Căderea lui Icar- ulei – pânză – 120 x 150 cm.

Prezentare Demers Artistic

„ Misterul şi spiritul formelor în pictura lui Valentin ROZSNYAI

Între membrii Filialei U.A.P. Baia Mare, Valentin Rozsnyai se distinge ca o figură solitară, al cărui discurs pictural bine conturat se impune prin rigoarea şi construcţia compoziţională a spaţiului plastic de o factură cuboconstructivistă.
În pledoaria sa pentru pictură, pictorul Valentin Rozsnyai adaugă ambiţiei cognitive a cubismului, prin introducerea factorului timp, valenţele plastice necesare, tabloul relevând astfel traiectorii spaţiale, prin succesiunea ritmată a elementelor compoziţionale. Reprezentările picturale ale domniei sale, ne aduc în prim plan alegorii şi transpuneri plastice de inspiraţie mitologică ( „Pasărea Phoenix”, „Helios cu trei Aurore”, „Daphne”, „Căderea lui Ikar” ), dar şi structuri compoziţionale ce au ca „pretext pictural” realitatea imediată ( „Peisaj – la Borşa”, „Fereastra suedeză”,
„Gutinul – iarna” ). Construcţiile armonice la care apelează pictorul, „forţează” acorduri cromatice de tonuri saturate de verde, albastru de cobalt, roşu de cadmiu, dar şi tensionate juxtapuneri de brun, verde de crom, albastru de prusia, siena arsă, ocru, etc. Inserţia în spaţiul compoziţional al picturii a unor suprafeţe mai mari de o dominantă cromatică anume, impun ansamblului pe lângă mişcare şi dinamism, un echilibru al ponderilor vizuale, creând acel spaţiu metafizic al picturii, adică misterul, de care aceasta are atâta nevoie.”

Prof. Univ. Dr. Nicolae SUCIU , pictor

website link ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.