Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | aprilie 25, 2017

Scroll to top

Top

Rus Andreea

Administrator
ANDREEA RUS
Rus Andreea
Adresa: Str. FLORILOR, NR.1, BISTRIȚA – România
Tel:
e-mail: rus_andreea_monica@yahoo.com

ANDREEA RUS, ÎNTRU SACRU (VIII), 160-110 cm

ÎNTRU-SACRU-VIII-160-110-cm.

Prezentare Demers Artistic

Constantin Noica consideră că spre deosebire de alte popoare, noi românii viețuim în divinitate. Sugestiv ar fi şi următorul citat: E ceva grosolan în a spune categoric că viața nu are sens… Dar e poate la fel de supărător pentru spirit a susține sensurile ultime şi a privi totul de la Ființa absolută în jos. A spune: „este!”. Discreția lui „a fi întru” este
mai potrivită spiritului. Buna aşezare a lui „întru” (a pietății, a sacralității, a iubirii, a căutării şi a deschiderii) instituie şi urcă.
Astfel individul intră sub atracția unui sens de viață, a unui adevăr. Anxietatea, singurătatea individului în societatea contemporană, însoțite de deschiderea spre organul generalului printr-o expresie proprie nouă „are ceva sfânt”, duc la aspirația către ceva mai înalt decât realitățile imediate ale omului
Drumul de urmat este vizibil. „A fi întru țintă” generează pentru individ sensul de viață, şansa salvării, calea spre libertate, spre devenire întru ceva, prin depăşirea devenirii întru devenire, spre ceea ce este cu adevărat greu, devenirea întru ființă. Aceasta din urmă introduce în afara timpului însuşi, care este cel al devenirii întru devenire, timpul şi spațiul nou al creației. (Andreea Rus)

website link: www.andreearusart.blogspot.com,

Anunț

Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.